Kbra6161 Sezeryan olucaklar spinal veya epidural neye göre belirleniyor? Hangisi daha iyi ve hangisinden sonra hemen toparlanıyorsunuz?
YuvarlanamayanPandaa Kbra6161 dediğin iki seçenekte aynı canım sormak istediğin genel ve spinal demek istedin sanırım spinalde bel agrısı kalıcı olabiliyor ben oğlumda genel oldum zor ayıldım ama sorunum olmadı bacagım krıldı platin ameliyatında spinal yaptılar ve belimde agrı kaldı baş agrısı kaldı
Sedakbyk Kbra6161 Epidural sezaryan belinize katater takiliyor ve uyusturma ignesi burdan yapiliyor. Ben epidural oldum cok sukur rahat gecti 5 6 saat sonra ayaga kalktim
Ayse2011 Kbra6161 canım bende epidural düşünüyorum spinal biraz daha agır galiba fikrimce ama yaptıranlar baya memnun çevremde tabi her bünye farklı spinal beyin damarlarındaki siniri kesiyor tamamen oyüzden ağır diyorum epidural biraz daha hafif olanı. Tercih meselesi. Ama ilk gebeliğimde genel oldm korkudan 😒 bin pişmanm bidaha asla diyorum. Yani seçeneklerin genel sezeryana göre igüzel bir dogum şekli 🙃
AyseguLena Kbra6161 Bende sezaryen olacağım canım nasipse, geçen gün sondayı sordum odada mı yoksa ameliyathane de mi takıyorsunuz diye. Kendi direk spinalden sonra takıyoruz biz, odada takmıyoruz dedi. Epidural yapmadıklarını öğrendim o cevabı alınca. 😂
Ayse2011 YuvarlanamayanPandaa ikiside aynı değil farklı. Epidural omurilik dışına yapılan işlem spinal omirilik içindeki sıvıya yapılan işlem direk beynindeki sinirlere gidiyor. Herkesde etki farklıdır bende genel olmuştum ölüyorum sandm uyandıgımda.
Kbra6161 YuvarlanamayanPandaa epidural sancı geldiğinde yapıldığını biliyorum ama tabi doktorum henüz bişey demedi
YuvarlanamayanPandaa Ayse2011 genelde uyanırken çok kötüydüm ama kalıcı bir agrım olmadı karnımın kesildiğini hissettim bebegımı alamadım kucagıma agrıdan ama spinalde bende agrı kaldı ameliyat sonrası bu hamileliğimdede genel olacagım
Ayse2011 YuvarlanamayanPandaa zaten hissiyat olur ama acı olmaz bunun bilgisini doktorunun vermiş olması gerek. Diyorum ya her bünyede farklı ben genel anesteziyi kaldıramıyorum hepsi bu uyandığımda zank diye agrıyı hissetmek berbat bişey fikrimce
Kbra6161 Ayse2011 genel daha tehlikeli diyorlar ama bünyeden bünyeye değişiyor tabi bana doktorumun sekreteri kan testi yapılıcak anesteziye uygunmuyum değilmiyim açısından bakalım🤷♂️
Kbra6161 AyseguLena sanırım doğuma gitmeden kan testi yapılıyor hangi anesteziye uygunuz diye bana doktorumun sekreteri öyle bilgi verdi ama bilmiyorum 🤷♂️
YuvarlanamayanPandaa Ayse2011 spinali ben bacagıma platin takılırken oldum oğlumda genel oldum direk agrı ile uyandım ama genede genel tercih edicem
Tugbamete Kbra6161 ben spinal oldum ne söyledikleri gibi bel ağrısı ne de baş ağrısı şikayetim olmadı sonrasında 3-4 gün ağrım oldu kesik acısı oldu ama haftasına toparlandım kendi işimi kendim gördüm hep korkuttuları gibi olmadı çok şükür 🙏🏻
AyseguLena Kbra6161 Zaman gelince göreceğiz canım hayırlısıyla ama bana direk spinal dedi, fark etmez vallaha sağlıkla gelsinlerde hepsine okeyim 😍
Ayse2011 Kbra6161 evet eğer doğum şeklinin hangisi daha tehlikeli dersen genel anestezi hepsinden riskli. Açıkcası biz anneler herşeyi göze alıyoruz mecburen o yüzden çokda düşünmemek lazm.