Eveet kizlar merhabalar ☺ Ben en son 38+4 te nisanim geldi sizin de soyle oldu mu boylemiydi oylemiydi diye post acmistim simdi dogum hikayemi yazicam sukurler olsun darisi sizlere 😊
Elhamdulillah ben cok guzel bir hamilelik gecirdim. Isimden dolayi hep hareket halindeydim bi kere bile aman ben hamileyim yatim kalkmim demedim ve hic yatmadim diyebiliriz. Artik sona yaklasmistim ama hic belirtim yoktu 38+4 te bi sabah pecete de pembemsi akinti gordum ve gun icinde azar azar devam etti. Bunun adi nisanmis o zaman ogrendim doktoruma yazdim bekleyelim dedi. O gun oyle gecti gitti baska bi belirti olmadi ben yine hep ayaktaydim o gun de aksama kadar. Sonra 22 de uykum geldi ve yattim. Gece saat tam 1.30 da uyurken birden icimden pat diye bi ses duydum gozlerimi actim ve bacaklarimdan asagi suyum bosaldi hemen kalktim banyoya gectim suyum gelmeye devam ediyordu esime seslendim uyuyordu o da apar topar geldi doktoru aramasini kizimizin geldigini soyledim ve esim sok 😁 Bu arada ilcedeyiz biz doktorum 90 km uzakta.. Aradi esim yola cikmamizi soyledi doktorum hastaneye yatis yapin dedi. Bu sirada ben de henuz kasilma falan yok hemen su tuttum vucuduma hasta bezi gecirdim altima bu arada esime cantamiza koydugum bezden getir de giyim dedim esim bana cantadan kizimizin yeni dogan bezinden uzatti al askim diye 😅😅 Bu da benim icin unutamiycam bi ani olarak kalicak 😁 Sonrasinda cantalar kapinin yanindaydi zaten toparladik annemi de alarak yola ciktik.. 40 dk da ulastik hastaneye 🙈 Ben de hala dayanilmicak agri sizi yok yatisimizi yaptik ve zaten yatirdiklari odada da dogumum oldu ☺ Kovit testi yapildi damar yolum acildi onlugumu giydirdiler esimle annem de hep yanimdaydi. Sonra acikligima bakti ebe ve henuz 1 cm dedi. Nst ye baglandim hersey yolundaydi. Bu arada saat gece 3 falan olmustu. Ben uzun bi sure yatakta yattim saat sabaha karsi 6 ya geldiginde benim de kasilmalarim basladiii 🙈 Nst de 100 e kdr sanci cikiyodu ve geldiginde esime soruyodum simdi kac oldu simdi geliyo bak bakalim kac ? Esim de alismisti artik geliyo askim 70.. 80.. diye bana soyluyodu. Agrilar ebemin deyisiyle bebegime kavusmami saglicak olan “dalgalar” cok dayanilmaz degildi. Bundan sonrasinda artik ayaktaydim hem acikligimi artirmak hem de dalgalari daha ii karsilayabilmek icin. Yuruyodum 10 dk da bir dalga geldiginde yatagin kenarina yapisip esime veya anneme gel diyip derin nefes esliginde belime var gucleriyle masaj yaptiriyorudum. Bu dalga denilen sey cok garipti.. 2 dk falan suruyodu o an olucem saniyodum ama 2 dk sonra gectiginde hic bisey olmamis gibiydim ☺ Bu sekilde yuruyerek ve pilates topunda dalgalari karsilamaya devam ettim sabah 6 dan oglen 12 ye kadar. Dalgalarin siddeti hep ayniydi cok garip.. Hep sunu bekledim simdi articak simdi dayanamicam simdi cok guclusu geliyor.. Ama hic oyle olmadi ayni adet agrim gibiydi ve arada nefes almama musade ediyordu. Saat 8 bucuk da doktorum geldi bu arada pazar gunuydu ve tatil gununde yakaladik doktorumuzu 😊 Acikligima bakti 3-4 cm dedi. Simdi sana ozel ebe gondericem seninle ilgilenicek yolda geliyor dedi. Ve iste o mukemmel insan 😁 Aliye ebe ❤ O kadar pozitif agzi duali acayip hayat dolu birisi ki resmen sansim oldu hem doktorum hem o 🙏 Iste ebem geldikten sonra hersey hizlandi. Once acikligima bakti dualarla.. Kac cm oldugunu soylemedi oyle bi huyu varmis 😊 Sonra beni dusa soktu bacaklarimdan asagi sicak suyla gobegimi falan bi guzel yumusatti. Sonra pilates topunda yapmam gereken hareketleri gosterdi saat 11 e kdr falan da oyle oyalandim. 11 bucuk gibi tekrar acikligima bakti ve yarim saate doguruyosun hadi bakalim dedi 😍 Ben de hala ayni dalgalanmalar hatta bi ara dalga dalga dalgaa dalgaaa dalgalaniyorr diye icimden sarki soyledigimi hatirliyorum 😂😂 Neyse bi anda odaya ebe kizlar geldi hazirlik basladi doktoru aradilar bu arada 8 cm olmus acikligim ogrendim. Ben napiyorum bu arada esim karsimda ben de onun omuzlarina olabildigince asiliyorum dalga geldiginde ve comeliyorum. Bi 15 dk da boyle gecirdik hazirliklar fln tamamlandi doktor geldi beni tekrar cikardilar yataga ebem de basmda doktorum acikliga bakti ve artik zamani gelmisti. Ebem yanimda dalga gelince ikinicaksin diyor nst deyim bu arada ordanda bakiyolar ve simdi ikin diye komut veriyolar iste ne yalan soyleyim o ikinma kismi biraz zorladi. Bikac ikinmada doktorum ve ebeminde yardimiyla kizim kayiverdi icimden hemen esimi aldilar iceri ve gobek bagini kesti 😍 Agzi burnu findik kadar bisey verdiler kucagima yumuk yumukk 😍 Ve gercekten o an hersey butun dalgalanmalar bitti 😁 Cocuk doktoru aldi hemen ilgilendi kizimla 3050 gr dogdu balim ❤ Cok farkli duygular icindeydim o an aglayamadim bile.. Mukemmel doktorum bikac dikis aticagini soyledi ve keyifli keyifli benimle konusarak dikislerimi atti oncesinde igne vurdu kizlar ve igne fln acitmiyo merak etmeyin dikiside hissetmiyosunuz. Esim yanimda kizimiz kucagimda oyle keyifli bitirdik dogumumuzu elhamdulillah. Ben kendimi cok sansli hissediyorum boylesi mukemmel bi doktora rastladigim ve karsima boyle iyi bi ebe cikardigi icin❤ 1 gun yattik ve taburcu olduk simdi evimizdeyiz kucuk baligim yanimda uyuyor 😍 Darisi sizlere olsun hayirla saglikla gelsin bebisleriniz. Ben hep normal dogum istedim ve gercekten cesaret isteyen biseymis onu gordum. Cok sukur elhamdulillah gecti gitti ❤ Uzun oldu ama napayim her detayi paylasmak istedim ☺ Canim doktorum Suleyman Akarsu ve ebem Aliye ebeye burdan da tesekkur ediyorum mukemmeldiniz ❤