Herkese merhaba. Dün sabah Asya kızımla kavuştuk saat 09:15′te. Süreci merak eden anneler için ben de anlatmak istedim. Planlı sezaryendi benimki. Dermoid kistim alınacağı için sezaryene karar verdik doktorumla birlikte. Ameliyattan 2 gün önce anestezi muayenelerim yapıldı ve refakatçi ile birlikte covid testi olduk. Ameliyattan 2 saat önce yani sabah saat 7 de hastanede olmamız söylendi. Biz 07:30′da gittik bir sıkıntı olmadı. 08:30 da gelip beni giydirdiler, ameliyathaneye indik. Ameliyathane ekini sağolsun çok güleryüzlüydü beni çok rahatlattılar. Önce anestezi ekibi geldi. Beni bir sedyeye oturttular ve tane tane ne yapılacağını anlattılar. Omuzlarınızı indirip, mümkün olduğunca öne doğru eğiliyorsunuz ve anestezi doktoru 2 omurunuzun arasında incecik bir iğne yapıyor, sinek ısırığı gibiydi hiç acımadı, korkmayın. İğne yapıldıktan birkaç saniye sonra sağ bacağıma bir sıcaklık geldi sonra karıncalanarak komple belden aşağım uyuştu. O his çok tuhaf bir his, beni biraz korkuttu açıkçası ama sonra sakinledim. Canım acıyacak diye korkuyordum karnım kesilirken. Sonra beni ameliyat odasına aldılar, doktorum geldi o da rahatlattı beni sağolsun. Ameliyat masasında sırt üstü yattım, 2 yana ellerimi bağladılar cırt cırtlarla, değerlerime bakmak için makinelere bağlandım koldan vs. Sonra o yeşil örtü örtüldü üstüme, ne olduğunu anlamadan 5 dk da gösterdiler bana kuzumu örtünün üstünden. O anın tarifini gerçekten kelimelerle anlatamam. bir yandan ameliyat heyecanı bir yandan bebeğime kavuşmanın sevinciyle hüngür hüngür ağladım resmen. ne makyaj kaldı ne bir şey :)) bebeği hemen aldı bebek hemşiresi, muayenesini yaptı, sağlıklı olduğunu söyledi. O zaman rahatladım tamamen. Sonra bebeği odaya çıkardılar ve benim kistlerimle dikişlerimle uğraşıldı yaklaşık 20 dk. Totalde 1 saat sürdü benim odaya gelmem. Eşim, ailem beni odada bekliyordu, onları görünce ben yine başladım ağlamaya, neden bilmiyorum aşırı bir duygu seli oluyor o anlarda. Sonra hemen getirdiler yanıma güzel kızımı. Emzirmeye başladım hemşirelerin yardımıyla. İlk saatler anestezi etkisiyle hiç ağrım yoktu, sonra yavaş yavaş ağrı başladı. Ağrı kesici yapıldı her talep ettiğimde. İlk gün baya ağrı oluyor bilginiz olsun. Ama 2. gün baya baya iyi oluyorsunuz. İlk gün yürüttüler beni, hatta çok erken nasıl yürüyeceğim diye korktum ama emin olun yürüdükten sonra çok çok daha iyi oluyorsunuz, korkmadan sık sık yürüyün. Yürüdükçe ağrı azalıyor, ağrının etkisiyle yürürken biraz sırt ağrısı ve nefes darlığı yaşadım ben, ama bugün daha iyiyim. Kendi kendime tuvalete gidip geliyorum. İlk 24 saat içinde gaz çıkarmış olmanız lazım. O yüzden 3 lt su ve günde 3 bardak kahve içmenizi istiyorlar. Ben aynı zamanda kayısı kompostosu da içtim. Hem gaz çıktı hem de büyük abdestimi yaptım 24 saat içinde. Bebek de aynı şekilde ilk 24 saatte kakasını yapmış olmalı. Yapmazsa incecik bir hortumla makattan uyarıyorlar sonra hemen yapıyor bebek. 2. günden sonra sarılık oluyormuş bebeklerde, o yüzden bugün kritik gün bizim için inşallah bir şey çıkmaz. Bu arada ilk gün bebeğin topuğundan sürekli kan şekerini ölçüyorlar, doyup doymadığını anlamak için o biraz kötü :( Bugün öğleden sonra duş aldıracaklarmış bana. Yarın da taburcu oluyoruz inşallah. Sorusu olan varsa seve seve cevaplayabilirim. Biraz detaya indim sıkılmış olabilirsiniz okurken kusura bakmayın.