Merhaba kizlar. 31+4 gunluk hamileyim. Dün tum vücutta kasinti ve ani baslayan bacak arasi agrisi ve odem sebebiyle muayene gittigimde doktor bebegin basinin cok fazla asagida olduğunu gördu. Olçüm yapamayınca da vajinal ultrason ile bakti. Rahim agzin kisalmis, 22 mm olmus erken dogum riskin var dedi. Nst ye soktu. Nst de sanci kasilma cikmadi. Kan ve idrar testleri yaptı. Eger degerlerinde sorun varsa yatisini vercem dedi. kan degerlerime ve idrarda enfeksiyon ile protein kacagi olup olmadigina bakti. Allahtan kötü bisey cikmadi da yatis vermedi. Ama erken dogum riskine karsi ciger gelistirici celestone igne, kasilmalari onlemek icin de sanirim proluton diye bir igne verdi. Bide nidicard diye bir ilac verdi. Bol bol istirahat edeceksin, yorma kendini dedi. 2 hafta sonra tekrar gel kontrol edecez dedi.
Boyle stresli seyler yasadigimda ne doktorun dediklerini aklimda tutabiliyorum ne de soracaklarimi hatirliyorum. O yuzden burdan sorayim dedim belki daha once doktoruna sorsn vardir:) bu istirahat döneminde oturarak, kendimi yormadan yoga, esneme hareketleri vs yapsam sakincasi olur mu sizce.
Çünkü hamilelik oncesinde de hamileligimin basimdan beri hic durmadan yoga ve pilates yaptim. Ve cok hareket eden biriyim. Heralde kendimi fazla yordugum icin bilmiyorum ama sürekli yatamıyorum 😔