Gunce35 benim oğlumda emzik kabul etmedi.ben ek gıda döneminde ara sıra aptamil yapmıştım oğluma,tadını beğenmişti.ne zamandır biberonda kullanmadık.şimdi gece emmesini bırakacağım diye aptamil aldım.önce emerek uyutma işini düzeltmeliydim.çünkü uykuya dalmayı başka türlü bilmiyordu.geceleri biberona süt yaptım ,tüm uyku rutinini hazırladım.yanına uzandım.sütünü içip uyudu.bende bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim.sonra bir kaç gün uyandığında meme vermeye devam ettim ama sabaha kadar emmek istedi.bende çok yoruldum ve canım acıdı artık.3-4 gün sonra bir gece “meme yok,bitmiş” dedim.tabi anlayışla karşılamadı 😅
ama ne olursa olsun ben iradeliydim.çok ağladı,sinirlendi.ama 10 dk falan.sonra uyudu.sonraki 3 gecede uyandı su verdim yanına uzandım.azalarak unuttu.şimdi çok şükür o da bende daha iyi uyuyoruz.bende çok korkmuştum,korktuğum gibi olmadı.gündüz uykusunuda karnı tok bir şekilde yatağa gidiyoruz yanına uzanıp ninni söylüyorum.ve her gün aynı ninniyi söylüyorum.o ninniyle uykuyu bağdaştırsın diye.ve uyuyor.uykuyu gün içerisinde yaptığı faaliyetlerde etkiliyor.yani dışarı çıktıysa enerjisini attıysa,geceleri daha güzel uyuyor.gün içerisinde uyanık ve aktif olduğu bir saatte emziriyorum.sizin bebeğiniz biraz daha küçük olduğu için birkaç sefer emzirebilirsiniz.benim bebeğim 14 aylık ve iştahı yerinde.bu yüzden bir kere veriyorum.birkaç ay sonra onuda bırakırız inşallah.hatta benim bildiğim gece beslenmesi 1 yaşından sonra bırakılıyor.sizin bebeğinizin gece beslenmesine ihtiyacı olabilir.gece emmesini bırakacaksanız,formül mama verebilirsiniz gece.uzun oldu kusura bakmayın,size kolaylıklar diliyorum 💐