Ezgi81 Ben spinal oldum, belden aşağısı uyuşturuluyor, epiduralde nasıldır bilmiyorum. Uyanık oluyor ve hemen bebeğinizi görüyorsunuz, acı hissetmek yok, sadece dokunmaları hissediyorsunuz belli belirsiz. Zaten anestezi uzmanı ameliyat boyunca kontrol ediyor sorular soruyor. Benim bir iki kere midem bulanmıştı, hemen bir şey enjekte etti, geçti. Panik yaparsanız direkt genel uyutuyorlar zaten. Bir arkadaşıma olmuştu. Uyuşmamış tam olarak sanırım beklemişler, uyuşmayınca genel anesteziye dönmüşler. Başlanmıyor ameliyata siz tam uyuşmadan. Korkmayın hiç.
Ağrı kesici almadım ameliyattan sonra. Size tavsiyem bir gün öncesi, kola gibi kabızlık yapacak şeyler içmeyin,yemeyin, lifli şeyler tüketin, katı şeyler, hamur işi yemeyin. Çünkü ameliyattan sonra en önemli şey gaz çıkarabilmeniZ. Bağırsaklarınızın hareketleri önemli, ben ilk doğumumda o hataya düştüm. Tüm gebelik boyunca sağlıklı beslendim. Ameliyattan bir gün önce ev kalabalıktı, hadi pide lahmacun yaptıralım dediler. Üstüne bir de hiç içmediğim kolayı içince ameliyattan sonra çok bekledim gaz çıksın diye. Çıkmadı, 4 gün sonra tekrar hastanelik oldum. Lifli şeyler tüketin bence. Sezaryenden korkmayın. Ha bir de hemen sütünüz gelmeyebiliyor. Mama da olsun yanınızda. Sağlıkla kavuşun bebeginize. Başka bir başlıkta yazmıştım. Aynen kopyaladım.