Aylardır bu başlığı yazmak için gün sayıyorum sonunda kızıma kavuştum cok sukur. Epidural sezeyan hikayemi anlatıyorum umarim bazılarına moral olur. Bebegim hep geriden geliyordu ne yesem istediğim gibi kilo alamiyordu muz kaşar ceviz herkeste ise yaramıyor maalesef. Neyse 37+0 doktor kontrolümde bebegi alalım gelişimi ilerlemiyor plasenta yaşlanmaya basladi dedi doktorum. Normal doğum istesem de hiçbir zaman sezeryan ya da normal diye tutturmamistim işi akışına bıraktım benim için önemli olan kızımın ve benim saglikli olmamdı. 2 gün sonrası için sezeryan randevusu verdi cok heyecanlandim. Hazirliklarim tamamdı zaten eksiğini kontrol ettim. Önceki gece hiç uyuyamadım. Sabah 5.45 te hastaneye giriş yaptık. Giriş işlemlerim yapıldı odama ciktim hemen hemşire geldi üzerimi degistirmemi söyledi damar yolu açıldı cok kısa bir süre sonra ameliyathaneye alındım epidural iğnem vuruldu iğneden kesinlikle korkmayın damar yolu açılırken canim daha çok yandı. Ama ben panik atak olduğum için iğneden sonra biraz gerildim ama hiç gerek yokmuş. Sonra zaten hemen ameliyat basliyor 15 dk sonra kizimi gösterdiler (07.00 da kizim dogmustu) öptüm kokladım giyinmesini izledim. 2395 gram dogdu bebegim ama sağlığında bir problem olmadığı için odaya yanıma alacaklarını söylediler dikişlerim yapıldıktan sonra ben de odamdaydim. Hastaneye girişimden itibaren hersey cok hızlı oldu. Kizim odamızda yanımdaydı sadece yarım saat oksijen verdiler sonra hemşire geldi emzirelim dedi. Tabi sütüm gelirse dedim. Çünkü erken doğduğu ve sezeryan olduğum için hep sütüm gelmeyecek diye düşünmüştüm ve göğüslerim hamile gibi büyümemişti. Ama çok sukur sütüm 1 2 damla da olsa geldi sonra emzirme sondasi yöntemiyle mama desteği ile emzirdik. 2. Gün akşam üzeri evimize geldik. Oturup kalkarken ameliyat yerim ağrıyor ama desteksiz kendi başıma oturup kalkabiliyorum.Annem şehir dışındaydım dogumdan önceki gün gelebildi corana testi vermeyen kimseyi refakatçi olarak almıyorlar o yüzden sadece eşim yanımda kaldı annemler eve gelene kadar bizi hiç göremedi. Fırsat bulduğunuz her an dinlenmeye çalışın, bebegim küçük diye üzülmeyin saglikli olsun yeter , normal ya da sezeryan doğumdan korkup kendinizi germeyin oyle de böyle de doguracaksiniz :) yanınızda sadece size destek olacak insanlar olsun, sütüm gelmez diye korkmayın kendinize güvenin. Sormak istediğiniz soruları fırsat buldukça cevaplarım. Allah herkesin evladını saglikla kucaklamaya nasip etsin.