Hamilebirisi_ ben bu uygulamanın daha fazla kısmında yer alan doğum çantası listesinden faydalandım, adet olarak aşağıdaki gibi aldım.
2 tane 5 li hastane çıkışı (birini doğumhaneye verilmek üzere yanına 1 tane battaniye 2 tane bez, 1 tane alt açma ekleyip paketledim)
1 tane 10 lu isimli hastane çıkışı seti
2 tane müslin bez
3 tane ağız bezi, 3 çorap, 2 tane önlük (önlükler 5 li hastane çıkışının parçaları ekstra koymadım)
3 tane alt üst takım hepsinin içine 1 er tane body ekledim çıtçıtlı
15 tane bez, 3 tane alt açma, 2 paket ıslak mendil, bebek pamuğu 1 paket, bir kaç tane de kulak çubuğu, mustelanın pişik kremini paketledim aynı yere alt açma-bakım paketimiz olarak
Süsleme için yaptırdığım isimli yastık vardı onu ekledim.
emzirme yastığını eklemeyi düşünüyorum.
kendime;
2 çift gecelik biri sabahlıklı 1 tane de hastane çıkışında giyeceğim elbise ekledim.
1 tane emzirme sütyeni (1 tane de giderken giyerim) atlet kullanamıyorum, siz isterseniz atlet de eklersiniz.
Bana özel lazım olabilecek her şeyi aynı yere paketledim, 2 tane hamile külodu, depend bez 6 adet, lohusa pedi 5 adet)
terlik (1 tane plastik bir tane tek kullanımlık hotel terliklerinden aldım)
Lohusa tacımı ekledim.
Emzirme malzemelerimin hepsini 1 çantaya koydum, süt sağma makinem, biberon, emzik, göğüs pedi, göğüs ucu kremi
Eşime 1 pijama takımı, 1 terlik
1 bakım çantasına da deodorantlarımız, kendime doğal olanından tabiiki, diş fırçalarımız, diş macunu, küçük boy şampuan duş jeli ben duş alamam belki ama lazım olur eşime vs diye 😂)
küçük pakete de kayısı, badem vb kuruyemiş, yanına çay kahve küçük atıştırmalıklar ekledim)
Korona dolayısıyla hastaneye kimse gelemeyecek çikolata süs vb yaptırmadım. Yaptırmış olanlar onları da ekleyebilir tabii.
Aklıma gelenler bunlar baya listeledim 😂 bir büyük boy bavulla gidiyoruz hepsi sığdı daha da sığar gibi eksik olan varsa aklına gelen eklerse sevinirim.