Allah’a binlerce şükür ne zaman kucağıma alıcam acaba diye diye38+6 da doğurdum .
Buraya da yazayımki belki normal doğum isteyenlere faydam olur.
Daha önce 35.haftada erken doğum riskinden dolayı 3gün hastanede kalmış ciğer geliştirici filan olmuştuk.Doktorum 1cm açıklık var sancılarında yüksek daha erken anne karnında ne kadar kalırsa onun İçin daha iyi demişti .
İğneyi filan yedikten sonra bazı bebekler durgunlaşıyormuş ama bizimki daha da bi hareketlendi gündüz gayet sakin gece kıpır kıpır uyku uyutmuyor tekmeler ard arda ilan.
38.haftaya kadar hep istirat ettim yemeği temizliği filan eşim yaptı suyumu bile getiriyordu sağolsun .
neyse 38.haftanın başında ben hurma yemeye başladım artık günde 7tane yiyordum zaten çok severim hurmayı,odalar da yürüyüş filan yapıyorum sonra temizlik yaptım dolapları sil yerleri sil süpür vs .
Ama hala tık yok doktor tavsiyesi ile ilişkiye girmeye başladık ayrıca yürüyüşü filan da doktor tavsiyesi ile yaptım kendi başıma bişey yapıp oğlumu da kendimi de tehlikeye atmak istemedim.
Neyse 38+5ken kontrolüm vardı Sabah temizliğimi yaptım hazırlanıp doktora gittik
Doktor demesin 3cm açıklık eve git hareketler filan yap sabah bi daha gel tabi bu süreçte suyum,kanamam sancı sıklığı olursa mutlaka gel diye.Bizi bastı bi heyecan eve gidiyoruz ama kıpır kıpırız .
Evde yine yürüyüş vs yaptım ertesi sabah gittik bu sefer 4cm açıklık bebeğin başıda aşağıda denip hemen yatış yapıldı .
saat 11:00 da yatış yaptık nts ye bağlıyorlar sancı 90 -100 lerde ama bende tık yok .
doktor böyle olmayacak dedi suni ye başlandı ama az az veriyolar
saat 12:30 açılma 5cm yine bende sancı hissetme vs yok .Bu arada lavman kovid testi filan yapıldı.
Suyumu patlattılar ondan sonra başladım ben kıvranmaya ☺️
Hissetmiyorum diyodum ama meğer onlar bu doğum sancısının yanında hiçmiş.
Ebeler geliyor masaj yapıyor sancı plateste hareketler yapıyorum filan.
Ama bu arada teyzemleri vs aradım dua istedim Ablamlar la arkadaşlarımla sürekli görüntülü konuşuyoruz.
Bana diyolar sen hiç doğuracak gibi durmuyorsun😂
Saat 14:30 artık benim sancılar ağrılar tavan
eşimin eli olmuş mosmor bi yandan ağlıyorum bi yandan eşimden destek alıyorum .
Ebem geliyo sürekli çok iyisin sen bu doğumu çok güzel yaparsın vs sürekli motive ediyor.
Ebe yine muayene etti açılma olmuş 7cm tam ebe çıkacakken dedim bişey oluyo beni bırakmayın.
Ebe hemen geri döndü bi daha muayene 8cm açıklık bende bi ıkınma hissi .
Tut dedi bana ıkınma birlikte başarıcaz bunu .
Ben tutuyorum ama ıkınmayı tutmak daha zormuş .
Saat 15:05 de doğumhayeneye aldılar doktorlar bebek hemşireleri filan etrafımda ebem sürekli elimi tutuyor .
Sonta filan takılmış ben hiç hissetmedim anlamdım bile .
Ebe şimdi sana yardımcı olucam sakın korkma dedi 4.ıkınmada ebemin karnıma baskısıyla oğluşum doğdu .
saat 15:15 de oğlum göğsümdeydi o an dünyalar benim oldu sanki öyle güzel bi duygu ki anlatmanın imkanı yok bence Annemin kıymetini bu arada daha iyi anladım.
Oğluşumu temizleyip bi daha verdiler bana biraz daha göğsümde durdu plesanta çabuk ayrılmadığı İçin biraz o şekilde bekledik .
Sonra oğlumu aldılar yırtığım varmış 4dikiş atmış doktor hissetmedim tabi ben o an .
Hemşireler aralarında konuşuyor Babası bebeği görünce ağlamaya başladı filan diye tabi bende de bi duygusallık .
Doğumhaneden çıkıp odaya gelince eşime bi sarıldım 10 dakika ağlamışızdır o anki duygu boşalması bebeğin,sağlıklı olması insana bambaşka hisler yaşatıyor .
Doğumdan sonra ilk bi kaç gün tabi makat kısmında baskı ağrı filan oluyor o kadarı normal dedi doktor bide bende basur olduğu İçin biraz sıkıntı yaşadım .
Oğlum hastaneden çıkarken 2750′ydi şimdi 9günlük olduk 2950 kilo alımı herşeyi güzel ilerliyor dedi doktor Allah’a şükür.
Rabbim doğum İçin gün sayan bütün annelere yardımcı olsun en az ağrılı sağlıklı güzel bi doğum nasip etsin İnşAllah.
Anne olmayı bekleyen isteyen herkese de bu duygular nasip olsun İnşAllah.
Ben yapamam diyodum Allah’a şükür 4saate sorunsuz kucağıma aldım oğlumu kendinize güvenirseniz sizde yaparsınız .
İnşallah güzel anlatabilmişimdir şimdi yazarken bile heyecanlandığım için karışık yazmış olabilirim ☺️
Sormak istediğiniz bişey varsa sorabilirsiniz ?