Merhaba sevgili anne ve anne adayları bende doğurdum ve doğum hikayemi paylaşmak istedim. Öncelikle normal kontrol için doktora geldik. Ama hastane oturduğum şehirde değil de bir saat bir mesafede olduğu için bende ne olur ne olmaz yanıma hastane çantamı da aldım. İçime dogmus gibi sanki evi falan doğuma gider gibi bıraktım. Neyse hastanede ilk nst çekildim doktor nst pek iyi çıkmamış ama bebek uyuyordu demekki ondan dedi. Muayene etti her şey normal dedi iki hafta sonra çatı muayenesi yapacağım dedi. Bende enfeksiyonum geçmedi hocam bakarsınız alttan diye dusunmustum dedim. Bakalım dedi baktı ki doğum başlamış 3 cm açılma var. Ben aşırı şaşkın şok hemen ağlamaya başladım çok erken bir hafta daha dursaydi falan diye ağlıyorum. 2 saat sonra tekrar bakalım eğer açılma ilerlediyse doğum yaparsın yoksa yollarım seni korkma dedi. Tabi ben ağlıyorum annemlere haber veriyorum. Sancı falan da yok ebe geldi o da muayene etti 3-4cm dedi 2 saat sonra ebe bakti 4-5 cm yatış verdiler. Suyumu patlattılar lagman yaptilar benim sancılar falan başladı zaten 6-7 cmden sonra 6 dk bire düştü derken artık en son iki dk bir de sancılar çok çok fena bir hal aldı suni sancısız kendi samcimla dogurdum bu arada. Doğum haneye aldılar beni ama muayeneler çok canımı acitiyordu. Eşimi de doğuma aldı. Onun ellerini sıkıyorum bir yandan ikiniyorum ama benim orası çok sertmis yumuşaması için de çok şey yaptılar ama yumusamadi doktor da son anda makas attı ve o an bebeğim doğdu hemen kucağıma koydular ben çok küçük diye ağlamaya başladım ama aslında çok küçük sayilmazdi elime o an küçücük geldi. Eşime kordonu kestirdi. Plesanta geldi sonra dikişler dikildi. Açıkçası ben doğum anında zorlandım sertlik olduğu için ama doğumim jet hziiyla oldu 12 de başladı sancısız 17.28 de dogdu kizim. 2530 Gr kuveze girmedi şükür. Elhamdülillah herkese kolay bir doğum diliyorum.
Öneri olarak depend kesinlikle alın. Meryem Ana otu alın. Ben kalın battaniye koymamistim yaz bebeği diye ama lazım oldu cantaniza kalın battaniye koyun. Lohusa takımında köyü renk bir pijama mutlaka olsun arkaya geçme ihtimali falan çok kanama çok oluyor çünkü. Bol dua inşirah Fatiha süreleri Meryem suresi salavat besmele ile girin ve hiçbir doğum çok kolay değil ama sağlıkla gelen her doğum pozitif bir doğum bunu düşünerek doğuma hazırlayın kendinizi. ❤️🌺