gozentuncer07 Mrb bayanlar..Ben özel sektör de çalışıyorum tatil bölgesinde.. 8 haftalık hamileyim pandemiden dolayı doğum izni 24 mi düştü?bunun hakkında bilgisi olan benimle paylaşabilir mi lütfen??
Sulebebek gozentuncer07 26. haftadan 32. Haftaya kadar idari izin alabiliyorsun maaşın yatıyor 32. Haftana girince 16 haftalık doğum raporun başlıyor. Ama 32. Haftanda raporu başlatmak istemiyorsan 37. Haftaya kadar idari izni de almadan çalışman lazım
gozentuncer07 Sulebebek ben sadece 3 ay SGK günümü doldurmak istiyorum..Devam edemem 5 yıldızlı oteldeyim misafirlerle iç içeyim otel idari izin vermez..bı arkadaş pandemiden dolayı 32 değilde 24 haftaya düştü dedi benim sorum şu size ben 4 ay çalıştım doktordan sürekli normal rapor mı alicam?? haftalık
Cemremila gozentuncer07 hayır 24 te çıkarmayabilir seni devlet dairesinde çalışanlar ve tam kurumsal firmalar 24 te çıkarıyorlar haftalık rapor almana gerek yok doktor 32 de zaten yazıyor Çalışamaz raporu sonra Doğum iznine çıkabiliyorsun Devlet 24 te risk teşkil ettiğimiz için çıkmamızı istiyor ama şirketler bunu istemiyor
gozentuncer07 Cemremila Kendi bölüm müdürüm dedi 32.haftani beklemene gerek yok normal rapor al hafta hafta dedi kafam karıştı canım ya bu arada çok teşekkür ederim 🙏🙏bu konuda çok acemiyim
Cemremila gozentuncer07 bende özel sektör çalışınayım evet ben 24 te çıktım ama bizim şirket asla çalıştırmıyor ayrıca nakdi ücret desteğine başvuru yapıyorlar idari izinli sayılıyorsun ama maaşın az yatıyor diye biliyorum benim şirketim mağdur etmeni bizi tam yatırdı hep sonra da 32 de raporunu alıyorsun zaten
Cemremila gozentuncer07 hamileliğin boyunca da 40 gün rapor alma hakkın var normal şartlarda müdürün sana 40 günü kullanman için söylemiş olabilir ama tehlikeli bir durumun yoksa çalıştığın ortam nasıl bilmediğim için evde çok sıkılıyorsun ben acayip sıkıldım yani zor zor geçti
gozentuncer07 Cemremila tatil bölgesinde garsonum şuan 8haftalik pazartesi günü başlıyacam çok yoğun miğde bulantılarım vardı doktor ilaç yazmıştı ben kullanmadım..dün akşam kullandım kendime eziyet etmişim dedim ilaç çok güzel geldi..çalışmayada mecburum o kadar emegim var..bu arada teşekkür ederim..
Cemremila gozentuncer07 çalış valla ne yapalım şartlar çok zor maalesef masraflar çok çok oluyor rabbim herkese kolaylık versin ben kurtuldum doğum yaptım bugün