Canım benm de ilk denemem 2 buçuk yaşında oldu ve başarısız oldum asla istemiyordu zorlamadım zamana bıraktım nekadar üzerine gidersen okadar ters tepki yapar kızım tam 3 yaşına bastı ertesi gün bezini çıkarttım ve süslü bir lazımlık aldım oturttum yarım saat falan oturmasını sağladım hadi annecim cişimiz tuvalete diye şarkılar söyledik sonra hafifi sızıntı şeklinde yaptı ve biz babasıyla alkış kıyamet çok sevindik oda şaşırdı ve mutlu oldu hadi annecim lavaboya sen dök dedim lavaboya dökerken bay bay yaptık sonra yarım saat arayla hadi annecim bay bay yapalım dedim ve oturmasını sağladım büyük tuvaletini de yaptıktan sonra hadi bay bay yapıyoruz su döküyoruz dedik ve her cişini yapmasında benm tepkim mutluluk oldu onada yansıttım alkış falan ve her yapmasında ödüllendirdim çikolata gibi şeyler le ve gece bez asla takmadım bir günde alıştı kızım gece de bir kere lavaboya kaldırıp götürdüm yatağında ıslatmadı öğün bugündür altımıza yapmıyoruz dışarda olduğumuz zaman larda anne cişim geldi dediğinde birazcık daha sıkalım eve gidicez diyorum zaten eve gidene kadar unutuyordu benm için çok kolay geçen bir süreç oldu . Sakın çocuğunuzu sıkmayın baskı yapmayın o nezaman hazır sa ozaman yapar dediğim gibi bir günde hem gece hem gündüz alıştı. Ve lazımlık olayı çöpçünüz alıştıktan sonra rafa kaldırılmalı en sağlıklısı lavaboya yapması 3 günden sonra lazımlıgıda kaldırdım ben . Basıl alışırsa öyle gider