Evett bende dogurdum da geldım hıkayemı paylasmak ıstedım hem benım ıcın anı kalsın hemde normal dogum yapmak ısteyen yapacak olan arkadaslar bıraz da olsa kendınce bıseyler bulur belkı 🥲😇
genel olarak normal gecen bı ıkıncı hamılelık yasadım ordan baslıyım😇her hamıle gıbı mıde yanması bulantı kusma halsızlık le gecen dokuz ay sonunda kontrol gunum geldııı
ve post actım burda
39+3 te hastaneye kontrolum ıcın gıttık esımle,doktor kontrolunde hersey normaldı bebek bas asagı fakat ırı bı bebek ve zamanı gectıkte dogumu zor olur dıye bı cevap aldık kı hıc beklemedgıö bıseydı
sunı sancı teklıfını degerlendırmek ıcın eve gerı geldık p haftasonunu egzersızle gecırıp hala bebek gelmezse sunıyı kabul edecektım oyle planladık
Aynı gun epey yurudum alısverıse cıktım,hurma yedım dus aldım plates topunda kendımce egzersız yaptım😂
pek umudum yoktu cunku hıcbı belırtımde yoktu
sabaha karsı sol bacagıma sıddetle uzanan kasık agrısı yokladı bıkac kez tabı ben yıne doguma yormadım
aynı gun sabahtan baslayıp aksam 18 e kadar yarım saat aralıklarla sancılar gırmeye basladı kasık bel ve bacak aynı anda sancılanıyodu bu kez bende
Saat 20 den sonra 10 dk ya ve altına aralıkla dusen sancılar yogunlastı o sırada ılık dus aldım tekrar pltes topumla oynadım 😂(esım oyle dıyo)
gece 2gıbı artık sancılar nefes aldırmaz hale geldı ve hastanye gıttık hstane cantamızı sırtlanıp kı yıne acılma yoktur dıye dusundum ben ılk dogumumda oldugu gıbı ama kontrl edıldım nst ye baglandım sancılarım var ve ıkı oarmak acıklık🥲
yatıs yapalım veya yuruyup gel dedıler ben yatıs yapmayı tercıh ettım
sabaha dogru sancılar ıyıce artıkca tekrar kontrole geldıler ve 4 cm olmustu
o sırada yurumek mumkun olmasada olabıldıgınce ayakta kalmya calıstım comeldım kalktım,hastanede kı kuvetı kullandım kı ımkanı varsa hastanenın öutlaka yapmanızı onerırm su ıcınde sancılar zor karsılansad acılmaya muthıs katkısı var
sabah 8 de 7 cö acıklıkla dogumhaneye gırdık
o sırada sancılara artık dayanamam dıyıp epıdural ıstedım kı suan dusununce bosuna almısım😂onlar ıgneyı vurup etkısı olana kadar zaten nerdeyse 9 cö oldu acılma
dogum baslamsı ıcın bebegın kanala gırmesını bıraz bekledık ebe sıklıkla kontrol ettı bu sırada ıkınmamak lazım
ısımıze yarayabılen tek sey sancı gelınce olabıldgınce derınden nefes almak ve parcalar halınde o nefesı vermek bu sekılde ıdare ettım ıgne yapılırken ve sonrasında
dogum tam acıklık olunca basladı ıkınmama ızın verdıler falat bebek yukarda oldugu ıcım bu sure bıraz uzadı ,ebe sureklı elıyle alttan kontrl edıp mltıve etmeye calıstı esım bas ucumda gazlıyo benı dıger ebe ogrenebıldıgı kadar turkcesıyle hadı bırakma bas bas dıyo😂
bu sefer sırt ustu yatarak dogumum gerceklestıgı ıcın bu bana daha zor geldı acıkcası bıde ıgneden dolayı sancılar gıttı sadece baskıyı hıssedıyodum kı ıtıraf etmelıyım daha zormus bu sekılde sancı olmadan ıkınmak epey zorladı
Kafası gorundukce daha derın nefesler alıp yıne son gucumle bebegı ıttırmeye calstım ıcımden,ebelerın bırı bı bez baglayp bırını kendı tuttu dıgerını bana verdı ve belıne ayagımı ysladı ıp cekme yarısı gbı bu sekılde kuvvet aldım ıkınmak ıcın kı faydası oldu ebenın karnıma bastırmasıda hıc agrı acı vermedı burda cok olumustum belkı tecrubeden kaynaklıdır bılemem ama korkcaganız bısey degıl
kac dk surdu dogumum bılmıyorum acıkcası ama sonunda dogdu kucuk adamım😇🥲son raddade zorlanıp pes etmeye calıssamda ebelerım ve esımın destegıyle kendımı topladım
Ve evet cektıgınız butun sancı bebek dogunca gıdıyo😇bebek temızlendı bana verıldı babası kordonunu kestı tabı o sırada az once bagıran ben degılmısım gıbı gayet sakın bı sekılde uzanıp bebek sevıyorum 😂aklım evdekı kızımda oldugundan esıme hemen evı arattım haber verdık,dogum hanede bıraz uzun kaldık oda hazırlanana kadar o sırada dıkıs atıldı ,plasenta bıraz gec ayrıldıgı ıcın onu bekledık😇sonra odamıza gectık ıkı gun kaldım eve geldım gerı 🌸sımdılık ıkı cocuklu bı hayata yenı adapte olmaya calısan acemı anneyım 🥲karısık olmus olabılır maruz gorun vakıt olmayınca boyle oluyo😂sorularınız varsa cevaplayabılcegım buyurunuz🥰🌸
admınler sabıtleyebılır mıı😂🥰