Merhaba kızlar bende gün gün post post buralarda doğum hikayeleri okudum durdum kah kendimi korkuttum kah cesaret buldum ve ☺️🐣 37+5 te gelen küçük kara balığım ve benim hikayeme geldi sıra 🐟 teyzoşları kızım en başından beri 2 hafta ileride gidiyordu hep kilosu haftasına göre tombiş çıkıyordu 34 35. Haftasından sonra bende aşırı bir ödem oluştu totalde 24 kilo aldım 60 la hamile kaldım 84 le doğuma girdim şuan kaça düştüm biliyorum henüz tartılmadım gelelim ödeme anında tuzu kestirdiler hamurişi abur cubur vs ama nafile zamanında yediklerim yerleşmiş vücuduma hiç dikkat etmemiştim çünkü oldu mu ayaklarım bacaklar bir fil ayağı gibi 🐘 naptuysak inmedi indiremediler sonra birde buna yüksek tansiyon eklendi ilk başlarda yoktu son haftalarda 16 dan aşağı düşmedi ilk bebeğimde ve tecrübesiydim zaten canımda tatlıdır sezeryan istedim durdum hep son kontrolümüzde doktor tansiyonun bebek içinde benim içinde risk oluşturacağını söyledi hemen sezeryana almak istedi tabi canıma minnet eve geldim duşumu aldım hazırlandım hop hastaneye yatışım yapıldı testler falan filan derken aldı beni korku ağlıyorum hüngür hüngür geldiler beni almaya eşimle vedalaştık ameliyathaneye indik artık kendimi nasıl korkuttuysam mezbahane gibi biter bekliyorum tam tersi aşırı eğlenceliydi hemşireler doktorlar Güler yüzlüydü şarkılar açtılar benimle muhabbet ettiler hep derlerdi spinal sinek ısırığı gibi çok haklılarmış damar yolu daha çok acıtıyor yemin edebilirim spinalimi oldum yatırdılar beni sondam öyle takıldı sordular hissettinmi takıldığını diye asla hissetmedim o arada adı ne olacak muhabbet sohbet derken 5 dkka sonra hooop annesinin balığı geldi dünyaya hiç anlamadım öyle yok çekiştirme yok acı bilmem ne olmadı sürekli başımda hemşire vardı tansiyonumu kontrol ettiler iyimisin bulantın var mı vs vs ilgilendiler bebeğim çıktı babişkosunun yanına sonra benim dikişlerim atıldı odamıza geldik çok şükür sütüm geldi emzirmeye çalıştım hep ama kızçem inatlaştı mama vermek zorunda kaldılar şimdi emziriyorum sık sık koynumda uyuyor dadam 🌺
gelelim tavsiyeler biraz uzun oldu ama bugünü çoook bekledim 😄
-asla kimsenin hikayesinden etkilenmeyin ağlayarak girdiğim doğumdan gülerek çıktım
- depend depend depend en büyük tavsiyem
-biran önce iyileşmek istiyorsanız acınızı bağrınıza basıp yürüyün doğumdan sonra ancak öyle açılıyor insan
-4 takım aldım bebeğim 4 kilo doğdu biri küçük geldi birine çişni yaptı diğerini giydirdik bitane nemolur ne olmaz temizimiz var yarına kadar kesin onuda kullanırız bana anca yetti 4 takım
-göğüsler için krem almadım zeytinyağı ve ayva çekirdeği jölesi kullanıyorum
- annelik mükemmel bir duygu gerileye rağmen onun için ayaklanıyor insan korkmayın korkutmasına izin vermeyin kimsenin sizi gelip nasihat veren çok oluyor ben tebessümle dinliyor bildiğimi okuyorum kimseyle zıtlaşmayın tadını çıkarın öpün koklayın evladınızı uzun bir süre daha buralardan kopamam heralde sormak istedikleriniz varsa dinlerim 😊 hepinize şimdiden iyi doğumlar diliyorum 🌺♥️