Eliffff44 Öncelikle biz değerli anneleri böyle bir yazı ile bilgilendirdiginiz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Pür dikkat vererek yazınızı okudumm. Çok güzel bir konuya deginmissiniz. Haklısınız, günümüzde yeni doğan bebeklere herhangi bir anlam içermeyen farklı farklı isimler konuluyor. Çoğu ebeveyn koyduğu ismin anlamını bilmiyor sırf kulağa hoş geldiğini düşündüğü için o ismi koyduğunu ileri sürüyor. Ya da o ismi havalı buldugu için o ismi tercih ediyor. Oysa ki bir ebeveyn çocuğunun ileriki yaşantısını düşünürek hareket ederse, böyle bir durumla karşı karşıya kalınacagini sanmıyorum. Liya isminden örnek vermek istiyorum ben ilk pelin akilin kızında duymuştum Liya ismini. Sonrasında liya ismi herkes tarafından yaygınlaştı ve popüler bir isim haline geldi. Çoğu ebeveyn anlamını bile bilmeden o ismi tercih ediyor. Amaç popülerlik olsun modernlikten geri kalmamak. (Sözüm meclisten dışarı) Benim fikrimce , konulan ismin bir anlamı olmalı, kulağa hoş gelmeli , kötü bir anlam içermemeli ileriki yaşantısı için.