Littlestar Merhaba bugün detaylı ultrasonum vardı herseyi normal çıktı bebeğimin. Görüntüsü yüzü dudakları ense ve burnu da gayet iyi. Ama kalbinde iki damar olması gerekirken üç damar saptandı. Detaylı ultrasonu yapan doktorum bu onemli bir şey değil belki bende de var bwlki sende de var dedi. Kendi doktorum üç seçenek sundu, bu tarz sonuçlar 1000de 2 risk olabiliyor dedi. Ya hiç bir şey yaptırmayacaksın ya amniyosentez ya da nipt testi dedi. Muhtemelen zaten bir şey çıkmayacak dedi. Detaylı ultrasonu yapan doktorum da sen pimpiriklisin yaptıracaksan nipt yaptır dedi. Bu tarz durum yaşayan oldu mu hiç? Amniyosentez düşünüyorum. Riske atmamak icin. Amniyosentez yaptırıp sonucu temiz çıkan oldu mu? Yardımcı olur musunuz duyduğumdan beri ağlıyorum 😔
Tugcer12 Littlestar merhaba Benimde bebegımın beynınde koroid pleksus kıstı cıktı. Herseyı normal fakat ıcıme bır kusku dustuğu için doktorum bana nifty testini önerdi onu yaptırdım aonuc beklıyorum. Sıvı alınması kesin tanı ama dusuk rıskı var. Ve cok bulgu yoksa riske atmamanızı öneririm
ipek_94 Littlestar benimde 10 gün önce bebeğimin burnu kısa çıktı detaylıda. Doktor bize de iki seçenek sundu ya amniyosentez yada nifty testi. Bizim doktor da bişi çıkmayacak ama içiniz rahat etmesi için yaptırın dedi. Biz nifty yaptırdık 1 haftada sonuçlar geldi ve temiz bi sıkıntımız yok zaten ikili dörtlü taramalarımız da temizdi. Amniyosentez tercih etmedim çünkü 250 gebelikten biri düşük ihtimali varmış. Eğer durumunuz varsa nifty yaptırın. Ama bu forumda da amniyosentez yaptırıp hiçbir sıkıntı yaşamayan da çok
Akrepbebek Littlestar yanlışım varsa düzeltin lütfen. Amniyosentez tehlikeli değil mi? Bebeği kaybetmeye kadar götürüyor Allah korusun tabi. Nipt testi daha iyi bence. Kan vereceeksiniz o kadar. Bende yaptım. Riske atmadan doktorunuzun dediğini yapıp Nipt testi yap bence. Umarım sonuçlar temiz çıkar.
idiloska Littlestar ikisini de yaptırdım, yaşımdan dolayı nifty, ikili üçlü tarama yerine, detaylıda da böbrek sorunu çıktığı için amniyosentez. İkisi de temiz, böbrek sorunu devam ediyor, doğum sonrası ürologlar bakacak.
Littlestar Tugcer12 herhangi bir bulgu yok ama sadece kalbinde üç damar var. Damar rahatsızlığına sebep kromozomlar veya kalp rahatsızlığı olabiliyormuş ama oranlar 1000′de 2 gibi düsük. Ama insan yine de korkuyor. Ben duyduğumdan beri aglıyorum..
ssssxsss Tugcer12 amniyosentezin dusuk yuzdesi %0,5 yani her 200 amniyosentezden 1inde dusuk olabiliyor
Tugcer12 Turkoglu81- merhaba sadece koroid pleksus ama ıkı taraflı 17 mm 16 mm baska bulgı yok burun kemiğini bile gösterdi doktor parmakları tam kol bacak olculerıde tam ama cok emdıselym
Turkoglu81- Tugcer12 bizimde 2 taraflı kistimiz vardı biri kayboldu diğeri duruyor 29. Haftadan sonra kaybolur denildi 1 doktorla kalmadık biz perinatoloji bölümüne gittik en son doktor kistin bir sorun yaratmayacağını söyledi 28. Haftamızdayız şuan kol bacak boyu kısalığımız var bende minyon tipliyim ama takip sürecindeyiz şuan kist için kendinizi üzmeyin kafanıza çok takmayın kaç haftalıksınız ?
Tugcer12 Turkoglu81- 19 haftalık oldum bugün ama bebeğim 20 oldu. Bastan varmıydı bu sorun acaba kol bacak sonradan mı olustu benim doktor koş bacak boyu ıyı dedi
Tugcer12 Littlestar sizi öyle iyi anlıyorum ki. Surekli ağlıyorum. Allahım esırgesın yavrularımızı. Herkes bana bir pskolog yardımı almamı soylıyor ama kımse ne yasadımı dusunmuyor cok zor cok
Littlestar ssssxsss evet cok dusuk ben de emin olamadım doktorum ikili tarama ve Detaylı ultrasonda kalp damarı dışında bisey rastlamayınca nipft testi yaptırabilirsin dedi. Ama yüzde bir bile olsa ihtimal 😞 ondan amniyosentez mi yaptırsam diyorum
ssssxsss Littlestar cok iyi anliyorum canim bende baska bir sebepten dolayi amniyosentez yaptirdim inanki gebeligin kalanini kendine zehir etmek istemiyorsan eger yap sonucta hersey Allahin elinde kendini Allaha teslim et ve kendin ve evladin icin en hayirlisini Allahtan dileyerek bir karar ver Rabbim evladini sana senide evladina bagislasin💕 bugunleri biran önce hayirlisiyla geride birakip saglikla huzurla yasamak dilegiyle 🌷
123_ilhan ssssxsss Bende 14 haftalık hamileyim yaşımdan dolayı hiç test yapmadan nift testini önerdi doktorum salı günü yaptırdık 3.100 tl aynı durumu yaşayan var mı ultrason da her şey normal
Tugcer12 123_ilhan eğer doktorum bana ıkılı testten once bunu oneeseyhemenn yaptırırdm cunku baska teste gerek kalmıyor ıcınız rahat eder kafanız kurcalanmaz
Pnryr 123_ilhan bende yaşımdan dolayı ilk çocuğumda risk çıkınca 2. Sinde direkt nfty verdik 31.05 de sonuç bekliyorum güzel hayırlı haberlerimiz gelsin inşAllah
Slnmrcmk 123_ilhan 123_ilhan merhaba ben de 38 yaşında olduğum için nifty önerdi doktorum. Dün yaptırdım, benim de her şey normal ultrasonda.12. Haftam.
Littlestar ipek_94 ultrasonda herşey normal bizim de sadece kalbinde bir damar fazla doktor belki bu bende veya sende de var bilemiyoruz dedi. Kendi doktorum da üç seçenek sundu hiç bir şey yaptırmayabşlirsin, nift, veya amniyosentez dedi. İnsan korkuyor me yapacağımı bilemedim risk 1000de ancak 2 dedi oranda dusuk ama işte 😞 bir kere duyunca insan emin olmak istiyor