_aysun_ Arkadaşlar merhaba; Tanem Eliz Tanem Neva isimleri arasında kararsız kaldım tanem isminde okeyim aslında ama aklımı karıştırıyorlar kuran da geçsin eliz anlamsız diye siz ne düşünüyorsunuz
Didi06 _aysun_ Tanem tek başına güzel 🥰 Neva da güzel bir isim. Eliz ismini iyi araştır canım. Evet, el izi anlamı var. Ama onun dışında eski Türklerde bekaret tanrıçası ve Elizabeth isminin kısaltılmışı.
Esra1139 _aysun_ önemli olan kuranda geçmesi değil anlamının güzel olması kuranda geçip anlamı olumsuz olan bir ton isim var isim seçerken önceliğiniz bu olsun isyan içerikli kötü anlamlı isimlerden uzak durun.
AkdenizBeyza Eva ikinci isim olabilir canım anlamında çok güzel şimdilik 2. İsim olarak bende Eva düşünüyorum. Eflin Eva İkisininde anlamı çok güzel
_aysun_ Didi06 aslında ne bileyim elizabetin kısaltılmışı yada tanrıça olması caiz olmasına engel mi bilemedim araştırdım ama çoğu yerde caiz diyor mesela aden lanetlenmiş bir kavimmiş ama ne kadar çok var aklım çok karıştı yaa 😏
Didi06 _aysun_ Çoğu kaynak güvenilir değil maalesef. Yanlış bilgiler veriliyor. Tanem güzel bir isim. Yanına isim eklemeye çok da gerek yok aslında 😊
_aysun_ Esra1139 aynı düşüncedeyim ama insanlara bunu anlatmak çok güç özellikle büyüklere kuran diye tutturdular tanem eliz tek ve biricik el izi demek dokunduğu herşeyde bi tek onun elinin izi kalsın diye bana çok mantıklı gelmişti sevmiştim de anlamlı da geldi ne bileyim ya insanı herşeyden soğutuolar
Esra1139 _aysun_ canım sen anlamını beğendiğini koy kaynanam Allahın 99 ismi samet güzel diye düşünmüş ama anlamı Hiç kimseye muhtaç olmayan yani ne kadar günah koymak kendi ismide asiye anlamı isyan eden demek yani onlara bakma ☺️