Selam kızlar ❤️ Hamileliğimin son günlerinde burada olan doğum hikayelerini okumak bana çok iyi gelirdi. Özellikle pozitif doğum hikayeleri 💕
Hamilelik boyunca kötü olumsuz doğum hikayelernden uzak tuttum cünkü herkesin doğum hikayesinin farklı olduğuna inanırım. Gelelim doğum hikayeme☺️
bebeğimi sabırsızlıkla beklerken onun çok gelmeye niyeti yoktu. 🥰37. Haftaya yakın zamanda çatı muayenesinde yarım cm açılma olduğunu öğrenmiştim. Son haftalara doğru bol bol yürüyüş egzersiz merdiven inme cıkma squat gibi bşr cok şey yaptım. ( Sadece son aylarda değil genel olarak hamileliğin başından beri çok hareketliydm) neyse bizim kızın geleceği yoktu. Doktorumuz son kontrollerini yaptıktan sonra yatış günü verdi 41+0 iken alt muaye sonucu 1 cm olduğunu söyledi. ☺️Çarşamba günü gel sabah dedi. Tabi ben cok stresliydim. Cünkü kendi sancımla gitmek istemiştim. Suni sancı kelimelesi beni çok ürkütüyordu. Cuma günü akşamı nişan geldi. Ben cok sevinmiştim biran kendi sancım gelecek bir kaç güne ve ben kendim gidicem diye ama öyle olmadı. 🙈 neyse Çarşamba sabahı gittk yatış yapıldı. Muayene sonucu açılmam 2 cm olmuş. Ve suni sancı verilmeye başlandı. ben heyecanla o sancıların gelmesini bekliyorum. Pandemiden dolayu yanıma sadece eşimi ve annemi aldılar odama. Bir yandan meryem ana elinotunu suya koydu eşim. Okunmuş zemzem suyumda hazırdı. Öğlen 12 ye kadar cok ciddi bir sancı cekmedim. Ama 12 den sonra suyu patlatmaları sonucu gerçek ciddi sancılar gelmeye başladı. Sık sık geliyordu. Böyle belden başlayıp kasıklarına vuran bir ağrı. Sürekli kendimi pozitif düşünmeye yönelttim ve bunun gecici bir durum olduğunu söyledim. suyun patlamasıyşa beraber ben ağrı kesici istedm. O sırada açılmam 4 cm. Ebe hem açılmayı kolaylaştıran hemde ağrı kesici özelliği olan bi iğne yaptı. O beni sanki dahada zorladı. Duşa soktular beni plates topu getirdiler. Sonrasında epidural istedim cok yoruldum dedim epidural de takarken cok bir ağrı yok ama hareket etmemeniz gerekiyor. Benım sancılarım 2 dk 1 -1 dk 1 olunca sürekli bekleyinn benım sancım var diyip duruyordum takmaları biraz uzun sürmüştü 😹 neyse bu takılan epidural deneme dozu yani işe yarayacaksa diğer doz yapılıcak ve bişey hissetmicektim. Ama öyle olmadı cünkü yukarı odaya geldğimde açılmamın cok hızlı oldugunu farkettiler ve yapmadılar. Yapılan deneme dozu benı ortalama 45 dk rahatlattı ( geken sancıları hissediyorsunuz ama daha hafif şekilde ) dediler ki açılman 7 cm olmuş. Artık epiduralsız şekilde gelen gerçek sancılarım vardı. Sonra 15.17 gibi açılmam 9 cm oldu. En zor kısmı bu zamanlardı. Son saat biraz zor geçti. Ardından saat tam 16.00 da beni doğum çatalına aldılar yaklaşık 46 dk ıkındım. Bebeğim bir türlü gelmedi. Sürekli hareket edip kalkıp oturdum. Sonuna kadar var gücümle ıkındımmm. Ardından minik meleğimin sesini duydum❤️❤️😢 o an bütün ağrılarım acılarım bitti. Ben artık anne olmuştum🥲💕 dıştan 3 tane dikişim oldu. İçte de minij minik kesikler vardu ama cokta önemli değildi benim icin. 🤩❤️Demem o ki suni sancılı hızlı bir doğumum oldu. Meleğim şuan yanımda uyuyor. Rabbim evlat isteyen herkese hayırlı bir şekilde versin. Hamile olanlarda hayırlı bir şekilde evlatlarına kavuşsun inşallah. 💞💞Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin. Biz artık happy kids e geçiyoruz. 🐰 sormak istediğiniz bir şeyler varsa sorabilirsiniz💖