Denizyildizii illa sebze püresiyle başlaması gerekmiyor. İlla 6 ayda da başlaması gerekmiyor. Yurt dışında 4,5 aylıkken yoğurt verdiriyor doktorlar. Hatta bazı ülkelerde, bana göre çok doğru olmasa da mısır gevreği tarzı bebek ürünleri ile destekliyorlar ek gıda geçişini. Benim doktorum da 5,5 aylıkken yoğurt ile başlattı. 1 hafta sonra çeyrek elma suyu, sonra içine havuç karışturdık fln. 6 aylıkken de birkaç sebzeden karışık çorba püre şeklinde vermeye başladık. Yani biz meyve ile başlayıp sonra meyve+sebze şeklinde devam ettik. Çok şükür hiç bir alerjisi, hiç bir gıda reddi de yaşamadım. Doktoru da ankaranın en iyi doktorlarından biridir. Yani sonuçta her çocuğun gelişimi farklı. Burda kesin şeyler söylemek çok doğru değil. Her doktor muayene ettiği yavruya göre bir plan çıkarır. Tabiiki bebe bisküvi fln zararlı, küçük bebeğe vermek tartışılır.
bir de mesela benim bir arkadaşım sütü bol çocuğu da emiyor diye 6. Ayda ek gıdaya başlamadı. Çocuk o ay çok az kilo aldı. Çünkü annne sütü 6 aydan sonra besin değerini %50 kaybediyor. Doğal olarak bebeğe yetmemeye başlıyor. Sonra hemen ek gıdaya başladı.