GizemSultan Asi468 değerlerin gayet güzel hamile kalmanı engelleyecek bir yükseklikte değil benim hamile kaldığım ay değerlerim daha yüksekti o değerlerim bile sorun teşkil etmemişti ilaç bile vermemişlerdi bunlara kıyasla seninkiler çok iyi
Asi468 [silindi] yani ne demek oluyor anlamadım yeni çıkmış doktorda molaya çıkmış hamile kalmaya engel bi durum mu
[silindi] Asi468 hayır değil tabiki kesin bilgiyi doktor verir sana fsh hormonu folikül uyarıcı olarak adlandırılır bu değer biraz daha düşük olabilir prolaktin ise süt hormonu olarak bilinir bunun değeri genelde 10 ve altı olmalıdır ama senin ki çok yüksek değil bu hormon sürekli değişebilen birşey çocuk için mi yaptırdınız
sezcag Asi468 fsh hakkında bilgim yok cnm ama prolaktin için ilaç veriliyor ve hemen düşüyor süt hormonu olarak geçiyor ve evet etkisi varmış hamile kalmaya bende üç kere falan kullandım bünyeye göre etkileri biraz değişebiliyor
Asi468 [silindi] ben 4ay önce kimyasal düşük yaşadım tekrar hamile kalamıyorum ovulasyon testide denedim olmadı doktora gitti. Bu tahlilleri istedi adet bitimi rahim filmi çekelim dedi. Yumurta sayın 4 adet bu5-6 olması bekleniyor az geldi istersen aşılama yapalım dedi zaman kaybı olmadan bende korktum engel mi diye
Asi468 sezcag aynen evet dün ve sabah stres yaptım hasta oldum ney diye biraz ondan yüksek çıktı galiba. İlaç vermedi doktor şuan bu değere yumurta sayın az dedi düşün yaptığımda diğer doktorum iyi demişti bunda az diyor 4 tane var şuan diyor aşılama önerdi
sezcag [silindi] hamile kalamaz demedim ki ben etkisi varmış dedim doktorların bana söylediğini söyledim yani
Asi468 GizemSultan peki bana güzelse neden aşılama diyor yumurta sayım 4 diyor azmı bilemedim yine stres oldum anlamadım
sezcag Asi468 benim iki defa 32 ydi bi defada 27 çıkmıştı 2 ayrı doktora gitmiştim ikiside çok yüksek değil ama çocuk düşündüğüm için dostinex diye bi ilaç yazmıştı kullandım hemen düşmüştü değerim. Doktordan doktorada değişir canım tabikide onların dediğini yapmak gerek biz başımıza geleni paylaşıyoruz fikir olsun diye
GizemSultan Asi468 öyle birşey denildiyse AMH ( yumurta rezervi testi) yapmışlar sana o değer düşük çıktı heralde o testide attığın sonuçların içinde göremedim
Asi468 GizemSultan olan testler bunlar Altan muayene ederek söyledi burdakinden başka test yapılmadı bana rahim filmi çekelim dedi adet bitimi
GizemSultan Asi468 alttan muane ederek söylediyse aşılama demesinin sebebi yüzdendir çünkü bu testleri yaparak o kanıya varamaz, yakınlarımda çok var bu sorunu yaşayan onlardan bilgi sahibiyim az çok
Asi468 GizemSultan yani aşılama olmak gerekiyormu kendiliğinden oluşurmu rahim filmi çektirip sonramı denesem aşılama acaba
GizemSultan Asi468 bence yaptırın aşılamayı yengem yaptırmadı erteledi normal ilaçla tedaviyle olur diye yumurta rezervi iyice düşmüştü o yüzden ertelemeyin
Deletedmom15262 Testleriniz normal çıktı Fsh sınırda 10 üstü olsa sıkıntı ama sizin ki sınırda çıktı Fsh fölükülerin büyümesi ile alakalı hormondur 1 yıl gebelik olmadıysa doktorunuz aşılama yada yumurta takibini önermiş olabilir amh testine bakıldı mı?
Asi468 Deletedmom15262 yok yapılmadı başka bir arkadaşta yapıldımı dedi yok bu değerler çıktı 4 ay önce gebe kaldım kimyasal oldu alltan muayene etti 4 yumurtan görünüyor şuan zaman kaybı olmasın rahim filmi çekelim sonra aşılama başlayalım diyor
Deletedmom15262 Asi468 tamam canım stres yapma doktorun izlediği yol mantıklı rahim filmi de önemli çünkü gebe kalmanın yanı sıra tüplerin geçişlerine sıvı birikimi olup olmadığına bakılıyor doktora güven sonuçda oyalamak istemiyordur hakkında hayırlısı olsun 💞
Asi468 GizemSultan yaa öylemi adet bitimi rahim filmi arkasına aşılama bende zaman kaybetmek istemiyorum biran önce olsun istiyorum kimyasal sonrası çok stres yaptım biranönce olsun diye bakalım belki kısmetimde bu varmış hakkımda hayırlısı