KuzeySerpl yeğenim 19 aylık. Ablam da otizmden şüphelendi. Arada dalıp gidiyor. Ama ismine tepki veriyor. Anlamlı kelimeleri var epey de kelime söylüyor. Taklit yeteneği çok iyi. Ona öğretilenleri öğreten kişiyle bağdaştırır hemen öğreten kişinin adını söyler. Olayları anlatmaya çalışır. Tensel temasla sıkıntısı yok çağırdığımızda gelir sarılır. Göz teması gayet iyi. Ablama göre temizlikle ilgili takıntıları var. Ki bana göre yok. Bir iki kez parmak ucunda yürürken görmüş ablam. Yaşıtlarıyla iletişimini gözleme fırsatımız olmadı pandemi nedeniyle. Ancak yeni yeni parka falan çıkabiliyorlar. Yaşıtlarından kaçmıyor ama çok yakın da değil. Ablam önce nörolojiye götürdü. Orada doktor özellikle komutları alıp almamasına dikkat etmiş. Bunu annene götürür müsün annenden alıp babana verir misin gibi. Otizm şüphesi göremedim demiş. Biraz daha muayene etmiş. Oyun evi ve kreş önermiş yaşıtlarıyla iletişimini takip edebilmek için. Şu an il dışındayız döndüğümüzde de ablam psikoloğa götürecek ve oyun evine başlatacak. Doktor ablamlara siz yeterki evham yapıyor olun çocuğunuz da bir şey olmasın da demiş. Ablam bana telefonda otizmden şüpheleniyorum dediğinde kaç gün aklımdan çıkmadı sürekli araştırdım sürekli videolarını izledim ve çok büyük stres yaşadım. Öncelikle sakin şekilde gözlemleyin. Ben bir annenin endişesinin yabana atılmaması gerektiği kanaatindeyim. Ama sürekli endişe halinde olup da kendinizi yıpratmayın lütfen. Bir profesyonele danışmanız takip etmeniz yeterli. Yeğenim de olduğu gibi sizde de en aşikar belirtiler yok. İnşallah bir şeyleri yoktur, iletişimi ilgiyi azaltmadan takip etmeliyiz sadece