Yazipta paylasamadığım dogum hikayem 😊
Aradan 19 gün geçti. Bebeğim dünyaya geleli. Hastanede yeltendim yazmaya aslında ama paylaşamadım ve anca fırsat buldum. O kadar dogum hikayesi okudum ki burada ve buradan ayrılmadan kendi hikayemi yazıp oyle usulca gidicem 😀😀🙂
Bebegim başından beri makat gelisliydi. Hep bi umut egzersizler dualar secde pozisyonları amuda kalkmalar neler neler umut ettim dönmesini çünkü çevrenin normal doğum baskısı sezeryanin dogum şekli degilmişcesine yansıtmaları hep arafta bıraktı beni. Annem teyzem hep dogum sancisiyla döndüğünü anlattıkça beklerim dedim son zaman kadar. Ta ki 14 mayıs bayramın 2.gunune kadar önceki gece hissetmiş gibi gece 12 de bel agrimdan kalkıp ojelerimi cikardim duş aldım abdest aldım meryem ana otunu okudum suya koydum kas bıyık temizliği yapıp saçlarımı düzleştirip uyudum. Ertesi gün ve önceki gün bebeğim artık eskisi kadar hareketli olmadığını farkettim. Kontrol amaçlı içimi rahatlatmak için acile gittik annemle. Alttan muayene ultrason derken nst ye bağladılar kontrol amaçlı bu gece kalmak istermisiniz dediler. Olur dedim yatırım yapıldı dogum katına alındım nst ye bağlandım saat 5 te gidip gelip alttan muayene yapıldı serum verildi. Su içmek istediğimi söylediğimde izin vermediler. Ben yan odada dogum çığlıklarını yan yataktaki kızın aniden sezeryana alınışinı izlerken Meğerse usul usul sezeryan planım yapılmış saat 22.00 da beni ultrason odasına götürdüler bebek saf makat yeri kalmadığı için dönemiyor ve 6 cm açılmaya var 🤭ailene haber ver eşyaları getirsinler dediler ama sadece kontroldu bu 😀😀😀 neyse aradım eşimi kayinvalidem geldiler annem kapida zaten sonda takıldı hiç hoş bir duygu değil tuvalet isteğim var fakat yapamıyorum. Covid dolayısıyla genel anestezi değil spinal olduğunu duyunca sevinmiştim çünkü hep hayal ettim ilk karşılaşmayı görmek istiyordum. Neyse ameliyathaneye gittim belden uyusturuldum ve ben dogum.katindan itibaren doktorun hemşirenin ebenin hasta bakicinin bile basinin etini yedim fotoğraf çekilsin diye 😀 dayanamadilar çektiler de. Hissettim cekistirmeleri bebeği çıkarmaları tabi bel ağrımı da 🙄 bebeğim 22.21 de çığlık çığlığa geldi Allahim nasil güzel bir duygu hep migde yanmam bulantı olmadı kesin kel.dogacak derken süphanAllah bol saçlı ve uzun kirpikli bi prenses annesi oldum. Hafızamdan silmek istediğim tek an beni odaya götürdüklerinden sedyeden yatağa aldıkları o musibet an ve gidip gelip hem dikise basıp hemde alttan muayene ettikleri o an. Sanki o anda içimden birsey kopardılar. O.kadar koyu bir andı. Hemen bebeğimi göğsüme verdiler suan anlatırken bile gözlerim yaşarıyor Allahim nasil güzel.bir duygu. İlk 2 gün hastanede zordu benim için eve geldiğimde kendim ve bebeğim için iyi olmam gerektiğini işimin başkasının yapmasından hoşlanmadığım için iyi olmam gerektiğinin farkındaydim oyle de oldu. Şimdi sabahları Alıp göğsümde uyutuyotum ve boynunun arasındaki o kokuya ölüyorum anneler insallah hepiniz bu güzel anı yaşarsınız bebek belirliyor gelmek istediği şekli o yüzden herseyin hayırlısı 😀😀😘