Evet güzel anneler ve anne adayları bende anne oldum. Sabırsızca beklediğim gün doğumum biraz endişeli biraz karamsar biraz bilinmezlikle çokça da sabır ve mutlulukla 28 Mayıs cuma günü oldu. 39+2 de hala gelmeyen bebeğime gel demek için suni sancı başlatıldı. Aslında her şey yolundaydı fakat Acele etme sebebimiz doktorumuzun hastane değişimi oldu. Sıkı sıkıya inandığım ve güvendiğim için başka bir doktor istemedim o da bizi kırmadı doğumumuza gün verdi. O gün sabah erkenden kalkıp doğum hanenin yolunu eşimle tuttuk kargo paketi alacak gibi gittik bekliyoruz iki şapşal. Sonra içeri aldılar güzelce ebelerim süreci anlattı ☺️ Yer yer alttan kontrol yapacaklarını söylediler. Bunu kimse sevmez ama mecbur diye anlattılar bilmiyorlar ki bu çılgın öyle kendini kasan bir tip değil başa gelen çekilir modunda 😂 sonra baktılar perina masajını yaptın mı diye sordu sorumlu ebem evet dedim ve dedi ki faydası olmuş . Ben tabi gururluyum o an ödevini yapan öğrenci misali 🤩🤩 doğumun kolay olacak dediler 😁 ben gazlıyorlar sanıyorum ama hiç öyle değilmiş😆 sonra lama yapıldı ardından kovid testi suni sancı derken saat oldu 11,30 o gün de iki tane sınavım vardı bir yandan sınav oluyorum bir yandan nst takibi yapılıyor çok komik bir şekilde 🤣 ebem de şaştı doğuruyorsun ne sınavı maşallah diye 🤣 sancılarım 127 oluyor bende tık yok soru çözüyoeum ebem diyor hissetmiyor musun yoo diyip gülüyorum yemek yiyorum yürüyorum klozete oturuyorum herşey yolunda Biraz da endişe ediyorum acı yok kasılma hissetmiyorum ya doğumun değişir de sezeryan olursam diye ama çaktırmıyorum kendimi motive ediyorum bir şekilde bu çocuk illaki gelecek olumsuzluk yok diye ta ki saat 16:00 civarına kadar🧐 sancılar düzenli süreleri uzun ve hissetmeye başladığım an artık yolun sonu görünüyor dedim her kasılma da eşimin elini tuttum adamcağızın parmakları mosmor oluyor 100 kg luk adamı bildiğiniz halden hale sokuyorum kasılma girdikçe her iki dakika da bir can havli adama tutunuyorum derken suyum patladı hep merak etmiştim ya anlamazsam suyumun geldiğini nasıl olacak diye öyle böyle bir şey değilmiş arkadaşlar anlamamak mümkün değilmiş sonrasında doğum koçumuz da geldi benimle ilgilenmeye masaj yapmaya başladı o sırada açıklığım 6 cm olmuştu gel tuvalete oturalım bebeğin kafasıni yerleşsin dedi kalktık gittik ama bir uyku bastırması var ki anlatamam kasılmayı esnemelerde karşılıyorum ağlıycsm ama sebebi acı değil uyku öyle garip bir durum sonra bir ıkınma hissi geldi dedim çok tuvaletim var sakın yapma tut dedi ebeyi çağırdı açıklık baksın diye ebe nerde bakalım istersin dedi çatala çıkıyım yatakta kasılma çok kötü oluyor dedim ve çıktık o sıra eşim dışarıdaydı 😁 bir hareketlilik koptu doktoru arayın bebek hemşireleri gelsin filan diye sesler geliyor ben hala uyuyorum ıkınma geldi diyorum ebem sakın ıkınma tut diyor ay nasıl zor bir şey anlatamam ikinci ıkınma hissini de bir şekilde tutuyorum ama uykum hala yoğun yerlere yeşil örtüler serildi doktorum ameliyattan çıkmış gelmiş bir anda ben anlamadım eşimi de çağırdık o da girdi ebemle eşim sağımda doulamız solumda doktorum önümde hadi ıkın diyorlar ben uyuyum biraz ne olur diyorum derken ıkınmaya başladım sanıyorum 3 ncü ıkınmamdı bebeğin kafası aşağı inmiş ama dermanım kalmamıştı doktorum diyorki seninkinin saçlarıyla oynuyorum bakmak ister misin ben de hayır diyormuşum sonra son bir ıkınma ve prenses çıktı 🤣 Kara oyuncak gibi tüylü saçlı bir şey temizlediler o sıra bir daha ıkındım eşi de çıktı sonra koynuma verdiler kzı eşime de göbek kordonunu kestirdiler maksimum 15 dakika için de her şey bitmişti kesiğim olmadı ama yırtılmalarım varmış doktor teyzemiz oralara da minik minik dikişler attı bitti gitti şuan biraz dikiş kaşıntımız var ama hallediyoruz anne olmak harika bir his her haliyle güzel şu son dört gündür çok değişik ruh Hallerim ağlamalarım olsa da ger şey yolunda 😆 bu arada herkes diyor çok güzel doğurdun ama uyuycaktın diye gururluyum mızmızlanmadan söylenmeden kırmadan incitmeden bu işi bitirdiğim için eş ebe duola ve doktor desteği de buna yardımcı oldu süreç çok güzel geçti olumlu oldum olumlu oldu umarım sizlerinde çok güzel geçer sakin ve huzurlu bir ortam olur sormak istediğiniz varsa kendi tecrübelerimden paylaşırım keyifle ve bunu okuyan güzel anne sen harikasın
bunu unutma istedikten sonra herşeyi kolaylıkla halledeceksin korkma 🥰🥰