Merhaba Happymom anneleri,
aslinda daha önceden Kac defa yazdim Ama bir türlü yollayamadim. Size 52 saat süren Dogum hikayemi anlatmak istiyorum. 52 saat diyince Gözünüz korkmasin😂
10.05.2021 sabahi karnimda bir agriyla uyandim. Karnim asiri sertlesmisti. Sonrasinda uyumaya devam ettim. 07:30 sularinda yeniden uyandim ve wcye gittim. Lekelendigimi gördüm ve karnimdaki agri artik Adet sancisina dönmüstü. Hemen dusumu aldim ve sonrasinda doktorumu arayip Dogum baslangici oldugunu ögrendim. Anneme ve Esime haber verdim. Esim heyecandan isini birakip Eve beklemeye geldi 😂 Neyse Benim Adet sancisi gibi olan agrilarim yerini zamanla düzensiz gelen sanciya ve bel agrisina cevirdi. Bütün gün böyle devam etti ve sancilar gün icerisinde gittikce keskinlesmeye basladi. Gece oldugu zaman Ben dayanamadim ve hastaneye gittik esimle.
Sancilar düzensizdi ve bebegimde her sey oldukca iyiydi. Orda bizimle ilgilenen Ebe alttan muayene yapti. Acilmam yoktu. Yalniz Kadinda nasil bir parmak varsa Ben agridan mahvoldum. Ve hafif kanamam oldu. Odadan cikar cikmaz wcye kostum. Bir baktim nisanim gelmis. Bu arada sancilarim hafiflesin, gece Yatip dinleneyim diye bana 2 tane fitil verdiler. Artik disari cikmaya hazirlanirken Öyle bir mide bulantim basladi ki; arabanin yanina geldigimde artik tutamadim kendimi. Ki Bu bulanti ertesi günde devam etti hep. Fitili kullandim Eve gelince hemen. Ama bir faydasi olmadi. Gece boyu her sanci geldiginde ayaga kalktim ve gecmesini bekledim. Max. 10 dk araliklarla 45 snlik sancilar geliyordu. Her sanci arasi Bende uyumaya calisiyordum. Ertesi gün yine ayni sekilde hatta daha sancili ve agrili gecti. Kizim da Strese girmisti.Onun icin de gayet uzun bir yolculuktu. 2. gün Saat 16dan sonra bebegim kendini kasmis ve hic kipirdamamisti. Ben yine dayanamadim ve Gece 00dan sonra esimle beraber yine hastane yollarini tuttuk. Sancilarim düzensizdi Ama agrim Cok fazlaydi. Bu sefer gittigimizde o gece geri dönmeyecegimizi ve 3 kisi gelecegimizin bilincindeydik. Hastanede yine ayni Ebe vardi. Sancima bakildi, Ebe alttan muayene yapti. Yine acilma yoktu ve rahim daha tam asagi inmemisti. Doktor kontrole geldiginde ultrason icin kizim bir kipirdamaya basladi. Kadin bakamadi bile her sey yolunda mi diye 😂🙈 Ama Benim icim rahatladi. O Gece beni yatirdilar. Yine Fitil verdiler Ama fayda etmeyince Gece 4te agri kesici serum taktilar. Uyumusum. 6:30da baska bir Ebe geldi. 7cm acilmam oldugunu söyledi. Dogumhaneye gectik. Yorgunluktan mahvolmustum. Ve dayanmaya gücüm olmadigindan Epidural istedim. Ebe ve Esim Eger Epidural yapmazsam en gec 1 Saat icinde bebegimin gelecegini söylediler. Ama israrla Epidural istedim. Saat 8 gibi Epidural islemi bitmisti ve artik rahatlikla uyuyabilirdim. 9 küsürde uyandirdilar beni. Ve suni sanciYa basladik. O arada suyumu patlattilar ve kizimin stresten kakasini yaptigini gördük. Suyum yesil olmustu. 10:45te Doktor geldi ve Dogum basladi. Ben epiduralden dolayi sancim geldiginde ikinamiyordum. Ikindigimi zannederken bütün havayi karnimda topluyordum 🙈 Esim bana göstermeye calisiyor Aklinca Ama tik yok Bende 😂 Neyse ultrasonda bebegin durusuna bakmak istedi Doktor. Baktiki kafasini dik tutmus kizim. Bende ikinamayinca bebegi pompayla cekmeye karar verdiler. Ben ne oldugunu anlayamiyordum. Bi baktim bacaklarimin arasinda siyah bisey var. Kizimin kafasi… ve sonra gövdesini cektiler ve üstümü cikartip gögsüme koydular kizimi. Gözlerimi ondan alamadim. Hayallerimden daha güzeldi😍 Saat 11:13te kizim kollarimdaydi. Esimin Gözleri doldu, sesi titredi. Kizimi cektiklerinde Esim Cok fena oldu. Ama gördügü anda minigimizi kendine geldi. Göbek kordonunu kestikten sonra bebisimizi sevdi ❤️ Kizim Bugün 19 günlük. Uykusuzluktan ölebilirim. Kendimi unuttum. Ama kizim Iyi ya o bana Yeter.Allah isteyen herkese Bu Güzel duyguyu nasip etsin. Uzun oldu Kusura bakmayin🙏