koncuy23 Merhaba sevgili anneler. Haftamdayım. 1 hafta önce doktora gittim, bebeğin kilosu 1250 gramdı. Boyu da 36 cmdi. Doktor uyumlu ve güzel bir gelişimi olduğunu söyledi. Yalnız şöyle bir problemim var. Artık yaz geldiği için adamakıllı hiçbir şey yiyesim gelmiyor 😅 Yani hep serin, karpuz gibi şeyler yemek istiyorum. Sizden ricam, bana bebeğin kilo alması için yiyecek önerebilir misiniz? Ne yersem bebeğim ayda en az 1 kilo alarak ilerler? Denediğiniz, kendinizde veya çevrenizde tecrübe ettiğiniz neler var acaba? 🌸
Nurseda0408 koncuy23 denedim kendim de faydasını gördüm canım. Tabiki herkes de farklı olabilir. Kaşar ve nesquikli süt (toz nesquikle) yedim ve içtim benim bebeğime çok güzel kilo aldırmıştı
milena11 koncuy23 28 haftada bebeğim 1600 gr geldi. Her sabah mutlaka haşlanmış yumurta peynir ve karışık taze sıkılmış meyve suyu içiyorum. Organik bal süt yoğurt yada kefir. Ne denk gelirse onu tüketiyorum her gün.
MDT koncuy23 benim bebeğimde bir hafta gelişim geriliği var. Bana önerilen yiyecekler:muz,kaşar,yumurta,nesquikli süt, bebe büskivisi, ceviz,badem,baklagil, et , yoğurt
Esos93 koncuy23 benimde ilk hamileligim yaza gelmisti sadece karpuz yedim desem yeridir arada ceviz sut içiyodum ama hergun duzenli yemiyodum onlari ama karpuzu sabah aksam tuketmistim bebegim 39 haftafa 3820 dogdu bence cocum alirsa herseyden aliyor cok takilmayin bunlara
koncuy23 milena11 doktorum pastörize olmayan süt ürünlerini tüketme demişti diye doğal olanları kullanmaya çekiniyorum :/ Ama diğer dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim ❤
koncuy23 MDT çok teşekkür ederim, umarım bebeğiniz hemen normal haftasına uyumlu hale gelir. Sağ olun ❤️
koncuy23 Esos93 evet doğru söylüyorsunuz. Alacağı varsa bir şekilde alıyor kesinlikle ama doğru düzgün bir şey yemeyince de içime sinmiyor. Kendimi suçlu hissediyorum bu kez 😅
Seranad Esos93 kesinlikle buna katılıyorum. Mesela kefir demiş biri ama neye göre kime göre benim erken doğum riskim var kesinlikle önermiyor doktorum. Her sabah düzenli sütümü içtim yumurta peynir kilosu gayet ideal şuanda bende çok kilo almadım. Anne yapısana göre değişiyor bence her bebek aynı olmaz her anne aynı olmaz. Pastorize edilmemiş hiç bir ürünü tüketme dedi doktorum tüketmiyorum arkadaşım köyde yaşıyor o sürekli kendi sütlerini içiyor yoğurdunu öyle. Yani yaşam şartları anne yapısı herşey önemli.
koncuy23 milena11 aslında farklı illerde muayene oldum farklı 3 doktora 😅 3′ü de aynı şeyi söyledi. Hamile sayfalarında da hep pastörize şeklinde görünce bu kadar insanın bir bildiği vardır dedim 🤭
milena11 koncuy23 inekten direk sağılan sütü kullanmıyoruz. Önce kaynatıyoruz tabiki. Ama şuan paket gıdalarda nasıl kimyasallar kullanıldığı belli değil mağlesef. Düşünün marketten yoğurt alıyorsunuz 10 gün dolapta duruyor bişe olmuyor ama ev yoğurdu 4 günde ekşiyor. Ben hemşireyim hem muayne olduğum doktorum hemde beraber çalıştığım doktorlarım hep doğal ev yoğurdu ev kefiri önerir ve kullanırlar 🤷♀️ ama tabi tercih meselesi içinize ne sinecekse onu yapın🥰
Zezeeeyyldrm koncuy23 doğrusu o zaten öbür türlü sütü kaynatığında çok kaynayınca zararlı ve yararlı bütün bakteriler ölüyor bu seferde az kaynatınca zararlılar kalabiliyor o yüzden hamilelikte pastörize öneriyolar.
koncuy23 milena11 çok teşekkür ederim öneriniz için. Ben de annemden hep öyle gördüm normalde. Asla hazır süt veya yoğurt aldığımızı hatırlamam yani 🤭 Doğduğunda ben de kesinlikle doğal kullanırım, sağlıklı olsun da bebeklerimiz 😍
koncuy23 Zezeeeyyldrm evet benim doktorum da bu tarz bir sorundan bahsetmişti zaten. Beni en başta toksoplazmaya karşı uyardığında et kullanımını anlatırken söylemişti.
Mhnds milena11 havuç portakal bazen limon atıyorum elmayı muzu ve karpuzu bir koca tabak akşamları yiyorum 😂