Denizyildizii sehri_hzr biberon, mama, süt pompası,bebek arabası bunlar gerekli görüldüğü taktirde alınmalı doğum öncesi alınmamalı. Reflü yatağı, babynest, bornoz takımı bence gereksiz. Ateş ölçer, burun aspiratörü, buhar makinesi bunlar gerekli
birkedilianne sehri_hzr Bu arada e bebeğe mutlaka bakmanızı öneririm. Hem fiyatları uygun hem kaliteli ürünleri. Şahsen oyun halısından top havuzuna ondan masal kitaplarına eğitici kartlarından mama sandalyesine kadar hepsini aldım. Kendisi doğmadı ama şimdiden minik bir kütüphanesi var 🥰
Eskchn birkedilianne merhaba aldığınız kitapları benimle paylaş mısınız ben de almak istiyorum ama hangilerini alacağımı bilemedim
BayanZuzu sehri_hzr alt değiştirme örtüsü mutlaka al canm ben e bebekten sipariş verdm çoğu şeyimi sende ordan almak istediklerine bakarsn hem kaliteli hemde aşırı uygun😊
gizemozdemirr90 sehri_hzr Gerekli: Muslin Agiz mendili Kullan at alt degistirme ortusu Burun aspiratoru ve serum fizyolojik Reflu yatagi (herkes gereksiz demis ama reflu olmasa da hem engelliyor hem de bogulma vs icin onlem amacli gerekli bence) Gereksiz: Gogus pompasi (calisacagim icin aldim ama ilk basta almak cokta gerekli degilmis) Biberon emzik temizleme deterjani (simdilik kullanmadim kaynatiyoruz)
bubir gizemozdemirr90 gogus ponpası okadar lazımki bunun acısını ilk dogumda cektim sutum coktu ve goguslerim asıri sismisti cok kotuydum nobetci eczaneden ponpa alıp sutumu sagdım cok kotu bir durumdu bu gebeligimdede ilk isim gogus ponpasi almak olacak
didemturn Kızlar merhaba, tecrübeli bir anne olarak reflü yatağı (babyjem bende var) elim kolum ayağım. Her yere, odaya onunla taşıyorum. Koltukta üzerine yatıyor. O kadar gerekli ki bende. Müslin bezi muhakkak… Ben Chakra marka aldım. Üzerine tanımam. O kadar iddialıyım :) bunun yanında Baby Me marka kullan at pofuduk alt değiştirme örtüleri (bakım örtüsü olarak geçiyor). Pişik kremi. Küvet seti.. Islak mendil stoğu! Su gibi gidiyor :) Bu saydıklarımm hergün elinizin altında olması gereken şeyler. İyi bir ateş ölçeriniz de olmalı. O konuda iyisini almaya çalışın. Gerisi zevkinize kalmış :)
tugbacim didemturn merhaba, ateşölçer hangi marka ve model aldınız? Braun’unkileri araştırıyorum ama modeline bir türlü karar veremedim😄
cemreninannesi67 sehri_hzr yan yatırma yastığı bence çok gereksiz kızım sevmiyo oda sıkışıyor gibi oluyo ,, gümüş kapak çok gereksiz ayva jeli kullandım planlı sezeryan olduğum için bi kaç gün öncesi başladım sürmeye lansinohda işimi gördü yara olmadı göğüslerim süt sağma manuel bile iş görüyo kesinlikle alınmalı müslin bez banyo sonrası kurulamak içinde çok iyi oluyo depend kesinlikle alınmalı emzirme sütyeni ve atleti ilk hamileliğimde de aldım kullanmadım bun hamileliğimde de kaplı sütyen aldım emzirme sütyeni oda gayet iyi göğüs pedi hiç işime yaramadı boşuna aldım
ElifAkaln cemreninannesi67 göğüs pedi benim olmazsa olmazımdı çünkü çok sütüm vardı hep akıyordu. İhtiyaç olursa alınmalı diyelim belki süt az olur ihtiyaç olmaz
Asmunikal cemreninannesi67 bu mevsimde ayva jeline nasil ulaştınız. Temmuzda doğum yapacağım bende. Teşekkür edeeim
Ftmagull New34 ay eşimin babannesi elinde taşıyıversin bebek arabası almayın gibisinden konuşmuştu😒😒😒
Hsbsk New34 şaşıracaksınız ama bence de gereksiz ben kizimda hic kullanmadım neredeyse. Arabayla gidilip geliniyor heryere hic gerek duymadim
Haticeackgzzz birkedilianne kesinlikle size katılıyorum en sabitinden hastaneden çıkarken pusetini kullanacagım
Sisiko Mom047 10lu hastane çıkısı içinde iki tane zıbın bi uzun kollu body bir tane tek alt çorap / önlük / eldiven / şapla bitane incecik atlet gibi uzun kollu üst bi tane de battaniye oluyor. 5 li olanda alt üst önlük çorap şapka oluyor sadece
Wishuponastar Mom047 olur tabi neden olmasın. Takım battaniyesi falan oluyor içinde 10lularda. İlk doğum zamanı foto falan çekileceği için takım durur fotoğraflarda güzel çıkar diye düşünmüştüm. Bi gereklilik değil aslında dediğiniz gibi. Biraz daha görsel, bir de insan heves ediyor o açıdan. Ama ekonomik olması daha önemliyse 2 tane 5li de olur. Zaten e bebekte indirimde 30TL’li fiyatlarda çok vardı 5liler.
cemreninannesi67 Senanurspc almıyosun kendin yapıyosun ayva çekirdeklerini küçük kavanoza koydum çok değil üzerini geçicek kadar su koyuyosun bi kaç saat sonra jel oluyo zaten onu sürüyorsun
Elifzeyneb Tam da bugün annemle bu konu üzerine konuşuyorduk. Kendisi 3 çocuk büyüttüğünden onun tecrübesine güvenerek bir liste hazırladık. Şu an herkes o kadar gereksiz şeyleri alıyor ki,çoğu boşa gidiyor. Üstelik bebek malzemeleri çok pahalı. En gerekli olanlar neyse onlar alınmalı diye düşünüyorum. Bizim hazırladığımız liste şu şekilde. Hastane çıkışı 1 tane İnce battaniye (temmuzda doğum yapacağım,havalar sıcak olacak) Alt üst takım 1 tame Çorap Bebek bezi Islak mendil Pişik kremi mustela Nemlendirici mustela Şampuan Hamak beşik ( beşiğe ayrı para vermedik. Ablamdan aldık.) Bebek arabası Banyo küveti
miniginannesi9 Elifzeyneb 1 hastane çıkışı ve bı alt üst takım yetersiz değil mi. En az beş altı takım olmalı bence🙄
Haticeergunn Elifzeyneb Alt üst takımlarıniz bence çok az . 2 3 tane daha alın derim. Ben ilk oğlumda 10 lu almadm 5 li Almstm 2 takım birkaç tanede sadece alt üst takım vardı. Ve yaz bebeği olduğu için ince battaniye. Yani smdiki gebeliğim içinde 3 4 tane takım zibin ağız mendili ince battaniye alicam. Fazla şeye gerek yok. Zaten ne gerekiyorsa insan hemen alabiliyo. Bebek magazasi yakınsa ordan degilse telefndan 2 dk istetiyosun 2 3 güne kapıya geliyo.
mommy_bee Elifzeyneb hamak besik bebek icin sürekli yatmaya uygun degil düz ve sert bir zeminde yatmalı.
Minikkuss sehri_hzr travel sistem bebek arabasi aşırı gereksiz , oturma zamanı geldiğinde etrafını çevreleyen bi yastık var adını unuttm oda aşırı gereksiz 😊 0-3ay hastane çıkışı 5den fazlası gereksiz (çabuk büyüyor ve giyemiyor) Şuan aklıma gelmiyor ama daha bi cok şey var
Mavilotta Minikkuss travel sistem bebek arabası benim çok işime yaradı hala da yarıyor oğlum 4 yaşında. Benim herşeyim resmen. Ve ergonomik kanguru kesinlikle.
[silindi] rahat sütyenler alın kullanır mısınız bilmem yarım atlet tarzında emzirirken bol rahatlık ve kesinlikle göğüs ucu kremi alın. bebiş için babynest(bence) gereksiz oyun halısı vs alırsanız hiç gerek yok yenidoğan kıyafeti çok almayın çabucak büyüyor çok şaşırıyorsunuz nasıl olmuyor hemen ya diye 🥰😄😇 bez stoğu hemen yapmayın belirli bir markanın yaptınız diyelim o da pişik yaparsa elinizde patlar bir kaç değişik markadan birer paket alın ki hangisi uygun görebilirsiniz🍪 pişik kremi de alın
Mom54544 [silindi] Yarım atletteki rahatlık hiç bı sütyen de yokmuş bana göre yaaa daha önce neden almadım diye kızıyorum kendime hamilelikte daha rahat şeyler istiyo vücut hamilelik sonrası da favori ürünün yarım atlet olur galiba bu rahatlığa alıştıktan sütyen yok artık hayatımda galiba 😁
Addile meraklianne1 süt pompası bence gerekli manuelde olsa edinilmeli bebek tam ememediğinden pompayla gelişi saglanır erken doğumda küvezde kalırsa kesin lazım zaten doğum sonrasıda mastist olmamak için
meraklianne1 Addile ben bunada gerek olursa gözüyle bakıyorum sonuçta hastanelerde kiralıyomuş medikaller de satın almayı yine düşünmüyorum açıkcası herkesin kendi tercihi tabi ben fikrimi sundum alıp kullanmayan bi sürü kişi biliyorum
Nisnisa Addile ben pompa aldım ama ilk etapta kullanma diyenler oldu. Sizce bebek yeni doğduğunda emdikten sonra her seferinde sağılmalı mı mastit olmamak için
cerencaliskan sehri_hzr bol bol zıbın olsun 7 adet alt üst takımı 4 adet tulum 4 müslin örtü - 3 penye battaniye mutlaka olsun 3 bere çorap mutlaka sütün olur olmaz bilemezsin ne olur ne olmaz diye mama ve biberon olsun , bebek arabası kesinlikle olsun çocuğu dışarı çıktığın zaman sürekli elinde taşıyamazsın ağız bezi ben 30 tane almıştım sana da tavsiye ederim 🌸