Haticeo kimisi gerekli diyor kimisi gerekli değil diyor. Burdakileri de okuduktan sonra anladım ki çocuğun karakterine göre şekillenen şeyler bunlar aslında. Mesela benim bi arkadaşım şimdiki aklım olsa anakucağını almazdım derken bir diğeri “aa olur mu ben kendi yatağından daha çok sevdim daha çok kullandım iyi ki ana kucağını almışız diyorum” demişti. Çünkü anakucağına gerek duymayan arkadaşımın bebeği oldukça usluydu, koltuğa yatır-halının üstüne yatır çocuk gık demezdi. Diğerinin ise ilk 3 ayı çok zor geçti anakucağını çok kullandılar bu yüzden. O açıdan aslında doğunca anlaşılıyor bazı şeylerin gerekli olup olmadığı. Mesela reflü yatağına gerek yok diyenler bebeği hiç reflü sorunu yaşamamış olanlar muhtemelen çünkü uslu bebeği var dediğim arkadaşım da aynısını diyordu. Oysa 3 ay zorluklar içinde çocuk bakmaya çalışan diğer arkadaşımın bebeği ise kolikti ve o ısrarla hayır şart olmazsa olmaz diyordu. Benim anladığım en gerekliler: müslin bez çeşitli boylarda, mama önlüğü, ilk 1 ay için eldiven mutlaka ya da kendinden eldivenli kıyafet, zıbın, şapka. Bir de kendi görüşüm göğüs kalkanı bence şart. İlk gelen süt o kadar değerli ki eğer çok sütünüz gelirse onu boşa akıtmak asla istemezsiniz. Annenin ilk gelen sütü çocuğu bi çok şeyden koruyan çok değerli bileşenler içeriyor. Ben kesinlikle alacağım. Bu göğüs kalkanı ile ilgili olan benim şahsi fikrim. Bebek arabasını da gereklilik olarak görüyorum. Her zaman kucakta taşımak çocuğu kucağa alıştırır, ayrıca bebek arabasını daha güvenli buluyorum, dışarıdaki kötü havadan korumak için falan da yağmurluğundan güneşliğine kadar hepsi var. Annenin de dinlenmeye ihtiyacı var ayrıca.