Masal53 şimdi canım ben ne squat hurma yürüyüş merdiven in çık kolay doğum için hiçbir şey yapmadım bırak bunları oturduğum yerden nefes egzersizlerine bile bakmadım çalışmadım 😂 hatta doğuma girdiğim an dedimki kendi kendime keşke 3 5 bişeye baksaydım. Ama hamileliğim boyunca yan gelip yatan biri de olmadım hep hareket içindeydim. Benim her gün temizliğim de olurdu yemeğim de. Ben doğuma gittiğim gece bilmeden o gün evi temizleyip birde kalkıp anneme oturmaya gitmiş kadınım öyle bi hız 😂 fotoğrafım var o akşamdan görsen demezsin bu karı doğuracak öyle bi hal 😂 ama benim doğumum da zor olmadı ebem sağolsun. Benim gibi sende korkuyorsan korkma ebelerini dinlemek yönlendirdikleri gibi hareket etmen seni rahatlatır kolay doğuma götürür bana ıkın dediklerinde ıkındım rahatla nefes al dediklerinde nefes aldım. Onlar ne derse onu yap ıkınırken sakın kendini bırakıp bağırma hep ıkın onlar sana dur nefes al derler sancı girip dayanılmaz noktadayken ıkınmaya başlayacaksın sancı durduğunda nefes alacaksın olay bu. Açılmayı beklerken sürekli yürü suyun patlayana kadar aşırı bi sancı yok olay su patladıktan sonra yürümek açılmayı ilerletiyor ben hiç durmadan yürüdüm sende öyle yap her şey yavruna daha çabuk kavuşabilmek için. Ebelerini dinlersen doğumun en fazla 5 dakka sürer bebeğini sana verdikleri an hepsi bitiyor dikiş falan onları da asla hissetmiyorsun inan bana asla korkulacak bişey yok bak ben 4 ay üstüne aynı şeyleri yaşayacağımı bile bile sıkıntı etmiyorum