Herkese merhabalar, sonunda buraya yazmak bana da nasip oldu. Burdada okuduğum hikayeler hep bana ilham oluyordu, şimdi ben de bu hikayeyi okuyan herkese benimki gibi rahat bir doğum geçirmesini ve bebeklerini sağlıkla kucaklarına almasını diliyorum.
20 Mayıs 39+0 kontrolünde sancı ve açılmam yoktu. Ertesi gün akşam yemeğinden sonra ara ara giren kasılmalarım oldu, yarım saatlik bir yürüyüşe çıktık yine kasılmalar devam ediyordu. Gece boyunca kasılmaları yaşadım sıklıkları sabitti şiddeti de artmıyordu, benim baş edebileceğim türden adet sancısı gibi bir şeydi. Doktoru aradım, hastaneye gidip muayene olmamı söyledi. Gittik, ebe baktı açılmam yok, nst’de de sancı görünmüyor. Ebe dedi ki bu bebek yakın zamanda gelmez, bu sancılar bi şey değil doğum sancısı olduğunda kimseyle konuşamaz ayakta duramaz bir vaziyette olursun.😰 Eve geri döndük ama kasılmalar hala devam ediyor. Cuma akşam başlayan sancılarım pazar akşamına kadar sürdü. Ben günlük işlerime, dışarı yürüyüşlerime, market alışverişine falan devam ettim.
En son pazar akşamı 23 Mayıs 39+3te dört defa sancıyla sofradan kalkmak zorunda kalınca artık hastaneye gidelim dedik. Yine yalancı diyip gönderecekler muhtemelen diye hastaneye gittik ama ebe muayene ettiğinde doğum başlamış dedi. Doktora haber verildi. Hastaneye gittiğimde 4cm açılmam vardı bir saat sonra 7cm oldu. Bu aşamada gelen kasılmaları pilates topu üzerinde karşıladım hala daha dayanılmaz bir acı değildi. Ebeler suyumu patlattılar, mekonyumlu su geldi, tabi bu beni strese soktu bebekte bir sorun yaratacak diye ama yine de sakin kalmaya pozitif düşünmeye devam ettim. 8cm’den sonrası biraz dayanılmaz oldu ama çok uzun sürmedi. Hep pozitif düşünmeye ve bebeğimle buluşacağım ana odaklanmaya devam ettim.
Doktor gelip, beni çatala oturttuktan sonra 19.dk da bebeğim kucağımdaydı🥰. Bebek yukarda olduğu için ilk ıkınmalarla onu aşağı indirdik ardından iki ıkınmayla bebeğim sağlıklı bir şekilde doğdu 🤱🏻Kesi ve dikiş atılmadı.
Hastaneye 18.30da girdik, sancı süreci ve doğum anı toplamda 3 saat sürdü. 22.48de bebeğime kavuştum.
Kesi olmaması için 37.haftamdan itibaren düzenli olarak perine masajı yaptım, oradaki kasları doğum için hazırladım ve çok faydasını gördüm. Ayrıca süreci çok acı hissetmeden su gibi geçirmemi sağlayan en önemli şey de gebelik boyunca yaptığım yoga ve nefes egzersizleriydi. Kesinlikle gebeliginizde doktor tavsiyesiyle bunları ihmal etmeyin. Nefes egzersizleri ıkınma konusunda çok fayda sağlıyor. Yogayla da hem hamileliğimde hiçbir ağrı sızı yaşamadım (ki skolyoz ameliyatım var omurgam komple platinli, doktorlar sırt ve bel ağrılarımın diğer gebelerden şiddetli olabileceğini söylemesine rağmen) hem de doğumum rahat geçti.
Son olarak kesinlikle faydasını gördüğüm şey ise gebe eğitimleriydi, hastanenin düzenlediği gebe eğitimlerinde kadın doğum doktorları, çocuk doktoru, psikolog, diyetisyen, fizyoterapist ve doula tarafından çok detaylı olarak bilgilendirildik. İnsan bilmediği şeyden korkar, gebelik, doğum, ve sonrası hakkında ne kadar çok doğru bilgiye sahipseniz o kadar hazır oluyorsunuz.
Bir de doğumhanede geçirdiğim tüm süreçte eşim yanımda ve bir numaralı destekçimdi. Birlikte doğurduk diyebilirim, her anını o da yaşadı ve bunun pozitif anlamda çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Bana karşı ilgi alakası, ve babalık duygusu açısından hissettiklerinin doğuma tanıklık ettikten sonra çok daha yoğun olduğunu kendisi de söylüyor.
Ayrıca Medicalpark Antalya hastanesine ve özellikle canım doktorum Derya Aksu’ya da buradan teşekkür etmeden geçmek istemiyorum. Gebeliğimin 5.haftasından doğumuma kadar harika bir süreç geçirdik ve istediğimiz şekilde süreci sonlandırdık.
İşte böyle benim hikayem, dilerim ki burdaki tüm gebeler güzel ve kolay doğumlar gerçekleştirir.