Zeynep616161 Arkadaşlar, ilk gebeliğim, hiç çatı muyanesi olmadım iki parmakla yapılıyor yazmışlar, e ilişkide aynı kapıya çıkmıyor mu sonuc olarak, beni biri aydınlatabilir mi
esrvl Zeynep616161 sizin anlatmak istediğinizin çatı muayenesiyle bir ilgisi yok bildiğim kadarıyla. Çatı muayenesi çatı kemiğinin dar olup olmadığına yani normal doğuma engel bir durum var mı diye bakılır. Sizin bahsettiğiniz ilişki açılmayı kolaylaştırıyor. Bildiğim kadarıyla böyle.
Deletedmom23234 Zeynep616161 Şöyle söyliyim çatı muayenesi 2 parmak ile makata doğru hafif baskı yapilarak bakılıyor. Bu yüzden bazı annelerin canı acıyor. Ama genel olarak ağrısız bir muayene 🙏🏻
Mavilotta Zeynep616161 rahim ağzı ilişkide ulaşılamayacak bir yerde. Yani çatı muayenesi veya açıklık kontrolünde daha ileri bir noktaya bakılıyor o yüzden daha çok can yakıyor. Mesela alttan vajinal ultrason can yakmıyor. İlişki kadar diye düşünebilirsin. Ama itiraf etmeliyim ki ilk açıklık kontrolü yapıldığında şoka girmiştim asistan kız nasıl o kadar ileri götürdü parmaklarını diye o kadar yol var mıymış orda dedim 😅😂😂 Çok aşırı ağrımamıştı ama
BelisinAnnesi Ne demek istediğinizi tam anlamadm evet çatı muayenesi 2 parmakla yapılıyor da doktor çatının çapını ölçüyor esnekliğe bakıyor .. İlişki ne alaka 🤣
Zeynep616161 BelisinAnnesi çatı muyanesi acıtıyor, yada çatı muayenesi sonrasında suyum geldi acilmam oldu doğum yaptım vs deniyor ya, çatı muyanesinin ıliskiden farkı ne ki? Yani daha açık yazmaya çekiniyorum
gzybkgl Zeynep616161 çatı muayenesinde ebeler genelde 2 parmağını Rahime kadar sokup hem çatının açıklığını hem rahim açıklığını ölçüyor. Acılı bi işlem değil ilişki gibi değil 2 saniyelik olay. Kendini sıkarsan tabi canın yanar kahverengi lekende olabilir muayeneden sonra normal. Benim ilk gebeliğimde doğumdan 3 hafta öncesinde hep sancım çıktığı için muayene edildim alttan suyum gelmedi hiç lekelenmede olmadı. 40. Haftada nişan gelince gittiğimde alttan muayene ederken suyum patladı o da normal yani sonuçta doğum başlamıştı zaten
BelisinAnnesi Zeynep616161 canım çatı muayenesinin asıl amacı doğumu başlatmak değil .. İlişkiden farkı bu .. Ama bazı kadınlarda buraya yazıyorlar okuyorum dediğin gbi bir çatı muayenesi çılgınlığı almış basını gidiyor maalesef çok matah bseymiş gbi 🤣…Güzel seyreden bir gebelik varsa çatı muayenesine gerek yok zaten çoğu doktorda yapmıyor bn 3 yıl önce kızımı doğurdum ilk alttan muayenemi nişanım gelip sancım basladgnda hastaneye gidip bakılınca oldum oda 4 cm açıklık vardı doğum başlamıştı epidural normal doğumla 45 dk snra doğurdum. Arkadas çok normal bir gebeliğin varken ne diye çatı muayenesi oluyorsun snra yakınıyorsun suyum geldi kanamam oldu .. Dur daa dur işte adam iki parmak sokuyor bebek gelmiş şeyinin ağzına illaki bsey olcak . Dur işte bebek kendiliğinden zaten zamanı saati gelince geliyor 🤣🤣 ne diyim yani . Zaten seni ve doktoru yönlendiriyor bebek . Sezeryan durumun olsa bu çok öncesinden belli oluyor yapılan bazı testlerde zaten . Sen normal yapamazsn diyor doktorlar . Şuan 31+1 im yine insallah nişanım yada suyum gelince giderim doktoruma ilk muayene mi olurum🤣
Zeynep616161 gzybkgl 2 parmak uzunluğundan bile fazla değil mi şey.. Kusura bakmayın açık yazdım gibi ama.. Yani ilişkiye devam eden birinin canını çatı muyanesi neden acıtsın aklım almıyor,, ☹️
midekoruyucu BelisinAnnesi ya ama bişey dicem, şimdi bu çatı muayenesinde çatının normal doğum için uygun olup olunmadığına bakılmıyor mu ? Neden yaptırmayalım da son ana kadar bekleyelim ki 🙄 ya ters giden bişey olursa ? Bence önemli bişey bu, ona göre sezaryen planlaması yapılır diye düşünüyorum 🤷🏻♀️
Glbnpk BelisinAnnesi Ben de Artvinliyim. Konuşmada “daa” lar geçince tahmin ettim bizim taraflardan olduğunuzu. 🥰
BelisinAnnesi Glbnpk vallaha darlaniyrum şuraya girince 🤣🤣 ha nedur bu cati muayenesi yav . Yazmiş biri bugün cati muayenesi oldum kizlar eee kanamam basladii ee daha 3 haftam varidi. Sizce erken değilmidur sezeryan istemeyrum normal edeceğum 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Zeynep616161 esrvl hayır şunu demek istiyorum ikiside aynı isleme girmiyor mu, niye ilişki sorun olmuyor da çatı muyanesi bu kadar korku türü oluyi
BelisinAnnesi Zeynep616161 bence sadece doktorun yapması galiba bir de o anki utangaçlık kasılma vs.. :)
esrvl Zeynep616161 hm anladım. Bence korkulmaması gerek kendini kastığın zaman ağrı oluyormuş. O yüzden bu kadar büyütülüyor bence
Zeynep616161 Deletedmom23234 tesekkur ederim yorumunuz için, makata doğru olması tuhaf ve farklı hissettiriyor Buda o anlık endişeye mahal veriyor sanırım 🤗
Deletedmom23234 Zeynep616161 Rica ederim ☺️🙏🏻 Evet aslında psikolojik olarak bence ağrı hissediliyor 😌