Bsraao Kizlar 4 kaybım var benim . Kalp atışı duruyor içim paramparça bı kaç ay dinlenip tüp bebek mi yaptirsak dedim. Ama tüp bebek olunca da kalp atışı durursa daha çok yıkılırım . Tüp bebekte kalp atışı durması şansı daha azmi araştırılıyor mu .Birde tüp bebeği ne kadara yaptırdınız .
Mavi34 Bsraao normal hamile kalıyorsan illa tüp bebek yaptırmana gerek kalmayabilir. Sadece gebelik öncesi detaylı araştırman yapılsın gebelikte düşük önleyici tedbir amaclı ilaçlar kullanilsin o şekilde ilerleyebilirsin. Istanbulda isen benim tüp bebek doktoruma senin durumunda giden gebeliği devam eden veya bebeğini doğurmuş olan tanıdıklarım var doktorumun adını verebilirim sana
balarisi06 Bsraao tüp bebek doğal yolla hamile kalmayanlar için. Sizin tüp bebek yaptırmanızı gerektirecek bir durum yok. Söylediklerinize göre çözmeniz gereken bebeğin daha iyi tutunması için destekleyici tedaviler olur. Tüp bebekle hamile kalınca kalbi durmaz diye bir kaide asla yok. Buna ancak Allah karar verir. Tüp bebekle hamile kaldıktan sonra diğer hamilelerden hiç bir farkınız olmuyor… Sizin sorun hamile kalmak değil bebeğin tutunup hayata anne karnında devam edebilmesi… Boşuna tüp bebeğe masraf yapmayın derim…
Mom433 Bsraao benim 3 kere kalbi durdu sorun rahmimde cıktı düzeltildi 4.deniyoruz arkadaşım hiç hamile kalamadı 7 sene rahimde et parçası cıktı film çekildi peşine doktor tüp benek yaptı 2 ay önce 11 haftalık kalbi durmus ağlayarak beni aradı 3 kere yaşamıştın sen nasıl dayandın çok zormus dedi kiz hiç bisey garanti değil onu anladım
Dilay24 Bsraao merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Rabbim sağlıkla hayırla evlatlar nasip etsin inşallah. Öncelikle kayıplarınızın nedeni yani, kalplerinin durmasındaki neden araştırıldı mı? Eşinizden ve sizden genetik test istendi mi, yaptırdınız mı?
Bsraao Mavi34 Antalya’da yim canım. Araştırdım çok araştırdım hem sadece 1 genimde pıhtılaşma var 4 gebelik te bu nedenle sonlanmaz dedieoktorum çünkü pıhtılaşma sadece 1 bende dedi
Emrenisanur Benimde sürekli düşüklerim oluyodu kimyasal gebelik boş gebelik derken bayağı sıkıntı yaşadık en sonunda tüp bebeğe karar verdik ilk denemede tuttu çok şükür 2 yaşında kızım var bizde herşey kontrollü olsun ilaçların zamanı tam olsun hiçbir eksigimiz olmasın diye düşünerek yaptırdık tüp bebeği rabbim büyük şimdi 23 haftalık hamileyim kafa rahat olunca herşey kendiliğinden oluyo içini ferah tut sende inşallah hayırla sonuçlanır isteğin
Benur Emrenisanur merhaba kahveregimsi pembemsi arasi rekelenmeleriniz geliyormuydu kan baktrmadna once
Yasemin5669 Normal hamile kalıyorsa merhaba tüp bebek yapılmaz kayıplarının genetiğinin araştırılması gerek ve tedavi ona göre yapılmalı canım tüp bebekte daha hassas bebekler kalpleri daha zayıf ve tüp bebek ile 2.hamileliğim 23 bin tuttu. İnan çok stresli ve pahalı Bi işlem.
Bsraao Yasemin5669 alabiliyoruz normal yolla ama bı şekilde sonlanıyor bebekler de genetige gitti ama temiz dendi bizde ne yapacağımızı şaşırdık inan canım
Benur Yasemin5669 Deniz43 Benur merhaba kahveregimsi pembemsi arasi rekelenmeleriniz geliyormuydu kan baktrmadna once
Mavi34 Bsraao ben tüp bebekle ilk bebeğimi 10.haftada kaybettim.kalbi durdu. Bebekten parça alınıp incelendi turner sendromu diye bir hastalığı çıktı. Şimdi ikinci kez yine tüp bebekle 15 haftalık hamileyim. Tüp bebekte olmaz diye birşey yok. Bir çok düşük sebebi var. Önceden iyi araştıran tedbir alan bir doktora denk gelirsen sağlıklı gebelik oluşur bence
Prlkelif Bsraao pıhtılaşma varsa gebelik öncesi inofolic diye ilaç var onu kullanmanızı tavsiye ederim birde coraspin bende yaşadım benzerlerini doktor inofolic yazdı hem folic asid içeriyor hem kan sulandırıcı özelliği var dedi çok şükür hiç beklemediğim bir şekilde hamileyim 24 hafta bitti tabi hamile olduğumu öğrendiğimde kan sulandırıcı iğne olmayada başladım.
Deniz43 Slm benim ilk kizim tup bebekle yontemiyle oldu. Kalbinde yada herhangi bi yerinde sorun yasamadik. Ama 2. Kizim normal oldu.
Bsraao balarisi06 çok sağol canım benim . Doğru aslında ama insan bı çare arıyor olurmu acaba dedim. Nasip ne yapalim
Bsraao Mom433 beklemekten başka çaremiz yok . Ama beklemek beni bitirdi sanırım . Dayanamıyorum gibi geliyor çok üzülüyorum 😭
Mom433 Bsraao bende tekrar kaybetme korkusu var bidaha yaşarsam ne yaparım die düşünüyorum cunki çevrem de kimseye bisey olmuyor sadece bana herkes hamile yada doğum yaptı ilerliyor üstümüze 2.ve 3.doğurdular ne hikmetse ben sadece burda kayıp yasayan okurken arkadaşıma bole oldu şaşırdım ve eşim artık dahaa çok çocuk istemeye başladı cunki arkadaşları hep baba oldu kendinden küçükler sonradan evlenenler bile
Bsraao Dilay24 evet canım ilk önce bebekler genetige ve patolojiye gitti. Daha sonra gen testi kromozom analizi troid bulaşıcı hastalıklar hsg . Histeroskop i ve laroskopi yapildi ama herşey normal çok şükür
balarisi06 Bsraao tabiki çare arayacaksın canım ama çözüm tüp bebek asla değil tüp bebekle hamileyim bende ordan biliyorum inan bebek tuttuğu andan itibaren doktorların söylediği sakın kendini tuhaf hissetme diğer hamilelerden hiç bir farkın yok. İlaçlarını düzenli kullan.. Hamile kalmak mesele değil eve sağlıklı bir bebek götürebilmek mesele… Yani bebek düşmeden normal bir hamilelik yaşayıp sağ sağlim kucağına alabilmek… Bunu bana kendi doktorum söyledi.İşte senin hamile kalmada sorun yok orda başka şeyler devreye giriyor genetik testler oluyor kan pıhtılaşma yada erken dogum riski varsa rahim ağzına dikiş yada başa sorun varsa kullanman gereken ilaç yada tedaviler oluyor. Instagram da furkan kayabaşoğlu var tüp bebek doktoru onun canlı yayınlarında dinlemiştim. Senin gibi doğal yolla hamile kalan ancak üst üste ya kimyasal gebelik yada düşük yaşayan birileri onlara mail yollamış ne yapalım böyle oluyor tüp bebek yapsak sorun çözülür mü diye.. Hatırlıyorum çok net doktor dedi ki tüp bebek doğal şekilde hamile kalamayanlar için yapılan bir işlem. Aiz zaten hamile kalabiliyorsunuz boşa tüp bebek yapmaya gerek yok. Ona harcayacağınız parayı bebek neden tutunamıyor neden böyle oluyor onu araştırmaya verin demişti.. Hatta normal yolla denemeye de devam edin ömür boyu böyle sürmez biri olmazsa birinde zaten mutlaka o gebelik sağlıklı devam edecektir demişti. Bulursan aç dinle o videoyu.
Zehrabtl Bsraao Bsraao öncelikle kalbi durmasının sebebini öğrenmen lazım. Tüp bebekte tabi dha tedbirli oluyorsun. Mesela sonuna kafar kan sulandırıcı iğne kullanıyorsun vs. Ama sebebi çok önemli. Yoksa tüp bebekte de bebeğin böyle bişey yaşama olasılığı var. Eğer pıhtılaşma işe ilgili bir problemse tüp bebek olmasına gerek yok. Yine tedbiri alınır. Genetik testlerinizi yaptırın eşinle beraber belki genetik bir problem vardır. O zaman da genetik tüp bebek yaptırın benim gibi. Üçüncü denemede oldu bizimki 35 bin vs harcandı.
Bsraao Zehrabtl yaptırdık bir çok test yaptırdık kan sulandırıcı da kullandım iğne her gün ama yine durdu genetik kromozom hsg histeroskop i gibi birçok test yapildi
Dilay24 Bsraao kan pıhtılaşması vs birşey çıkmadı ozman. Bir arkadaşım var onunda aynı şeyler başından geçti. Onda kan pıhtılaşması çıkmıştı. Tüp bebekte en iyi yumurtayla en iyi sperm seçilip döllendiriliyor.bu yüzden daha sağlıklı eöbiryolar oluşuyor. Bu dediğiniz testlerin hepsi tüp bebeğe başlamadan, daha önceden de düşükler varsa isteniyor. İyi bir doktor bulup bu konuyla ilgili danışmak ta fayda var. Hiç bu konuda doktora danıştınız Kı bilmiyorum ama tüp bebek mi önerdiler