balkiz12 Merhaba güzel anneler .Hep doğum hikayelerine bakar iç geçirirdim sonunda yazmak banada nasip oldu .39 . Haftaya girdiğimiz ilk gün kontrolüm vardı neyse ki sabah gittik doktorum çatı muayenesi yapacaktı ilk defa .Kendimi kasmadım burda hep okuyordum doktorum baktı 3 cm açıklığın var dedi ama sancı yok çatın çok güzel ve bebek çok güzel yerleştirmiş kanala başını dedi çok güzel normal doğurursun dedi .Bugün yarın gelirsin sen tekrar dedi . Eliyle biraz daha uyardı sancı gelsin diye oynadığı için baya canım acıdı. Çıktık eve gittik evde eksikler vardı çok yorgundum ama doğum olursa diye annemle gittik alışveriş falan yaptık ama nasıl yorgunum gece geç yatmışım sabah erken kalkmışım.baya yürüdüm bu sayede eve geldim yattım birden migdeme agrı girdi uyuyamadım baktım sancı giriyo yalancı sancıdır diye düşündüm .arkadaşım doğum yaptı yeni aynı doktora gidiyorduk ona sordum oda yalancı sancıdır çatı muaynesinden olmuştur bendede aynısı oldu dedi sancı ne kadar sürüyo dedi 20 sn falan dedim oda gerçek sancı 1 2 dakika sürüyo yalancı sancıdır dedi ama 20 dakikadan falan 15 dakikaya düşmeye başladı neyse ben güzel güzel oturuyorum sancıyı çekiyorum ama aynı adet sancısı bu arada eşim geldi işten saat 2 ye kadar çektim baktık 5 dakikaya bir sancı giriyo eşim dedi düzenli giriyo böyle olmaz gidelim dedi bende mesafe olduğu için yalancı sancıdır 20 sn anca sürüyo dedim geri gönderecek doktor dedim boşver gitmeyelim .hastaneyi aradı onlarda gelin bakalım demişler bendeki özgüvene bak😂5 dakkiya bir giriyo ve mesafe uzak hala oturuyorum. Gündüz gitseydik trafik çok yoğun oluyodu kızımın şansına hiç kimse yoktu hastaneye vardık nöbetçi doktor varmış dedim kendi doktorum boşuna uyandrmayın yalancı sancı olabilr. Neyse doktor muayne etti dedi 5 cm olmuş ve gerçek sancı doğum başlamış .Ben şok.Doktorumu aradılar yatış yapın demiş.Yatışımı yaptılar üzerime oradaki elbise maske falan verdiler onları giydim nstye bagladılar.sancım git gide fazlalaşıyo Meryem ana otunu suya koydum okuyoruz dua 1 saat içinde falan 6 cm oldu hemşireler baya şaşırıyo açılman çok güzel ilerliyor diye ama ben kıvranmaya başladım tabi nstde sancı yükseldikçe ben nefes alıp veriyorum sancıyı karşılamak için sonrasında bi iki saat geçti hala 6 ama 7 ye az kalmış diyo ama bi yandanda muayne ediyolar sürekli alttan iyice sancı aralığı sıklaştı 7 8 cme geldiğinde ben artık iyice kıvranmaya başladım suyunu patlatıcaz dediler bi çubuk getirdiler patlattılar ondan sonra ben iyice kendimden geçtim bu sefer ıkınma hissi geliyo ölüyorum sancıdan diyorum Allahım yardım et sabah ezanı okunuyo hala bekliyorum saat 7 ye kadar artık eşimin ellerini sıkmaktan bi hal oldum yorgunluğum cabası artık bitme dercesindeyim.annemle eşim ben bağırdıkça onlarda çok kötü oldular hemşireler ıkındırıp iyice açılmayı bekliyorlar en sonunda açılma oldu hadi seni doğuma alıyoruz .artık sancı nefes aldırmıyor doktorum geldi ben seni bu kadar erken beklemiyordum maşallah çok güzel ilerlemişsin dedi nefesşni tut ıkın kesmeden dedi bi iki ıkındım ama ıkınıcak dermanım kalmadı bi daha ıkındım kafası geliyo dedi ama yarıda kesmek zorunda kaldım.hadi güzel ıkınıyosun sadece yarıda kesme dedi ıkınıyorum o arada hemşire karnıma bastırmaya başladı o acıyla nasıl bağırdıysam kızım doktorun kucagındaydı zaten çıktığını hissettim bi oh çektim.Hemen götürüp temizleyip getirdiler o arada doktorum dikiş atıyordu güzelce temizledi kızımı getirdiler ama benden bi parça ağlamaya başladım dedim bu ne güzel bi his hamdolsun Rabbime .ağrı sızı unuttum herşeyi .Çektiğime değecek kadar güzel bi mucizeymiş bu.Evlat dedikleri şey cennetmiş .Şimdi yanımda uyuyor bambaşkam❤️ Dikişlerim biraz ağrıyor ama o kadarda olacak.Hepinize güzel hayırlı doğumlar diliyorum ❤️
BhrDnmz balkiz12 masallah ne guzel bebeginiz saglikla kucaginiza gelmis darisi bizim basimiza dua edin bizler icin🙏🏼 Allah anali babali buyutsun🥰
Aselhafsa balkiz12 bende 39 haftalığim sadece yalancı sancılarım var darısı bana olsun inşallah maşallah size🥰
defnes_mom balkiz12 Allah analı babalı büyütsün 🙏❤️ çok güzel bir doğum olmuş ben de normal istiyorum inşallah sizinki kadar kolay olur 🙏🥰
Annecibebekler Bu 39. hafta son adet tarihinize göre mi, ultrason ölçümüne göre mi? gözünüz aydın, Allah analı babalı sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin
balkiz12 Aysegulboz normal doğum kişiden kişiye değişiyor canım bazısında mesela sancısı olmuyo ama açılması oluyo sonra sancı yavaş yavaş başlıyor ilk sancılar öyle dayanılmayacak gibi değil bazen suyu geliyor 2 3 saatte doğum yapan oluyo benmde mesela hemşirelere göre açılmam ilk 3 cm di sancısız hafif sancıyla 5 cm olmuş 6 ya kadar kolay ilerledi ama sonrası artık ilerledikçe açılma saati uzadı akşam 7 8 gibi sancılarım başladı hafif hafif sabah 8 de doğurdum 12 saat sancı çektim mesela 3.5 ta yatış yaptım ilk yattığımda sancılar biraz artmıştı ama dayanılmaz değildi saat 5 6 dan sonrası zorladı 7 8 cm açıkmada suyumu patlattılar ondan sonra ıkınma hissi gelince bi yandanda sancı geliyo ama doğum çokta kolay bişey değil bunun bilincindede olmak gerek ama bebeğin doğduğu an herşey bitiyo ve sana şu kadarını söyleyim evlat tarifi olmayan bişeymiş 🙏
balkiz12 defnes_mom defnes_mom inşallah canım benim Allah yolunu veriyor bol bol dua et ben hamilelik boyunca elimden gelebikdiğince namazımı kıldım kuran okudum ve tabi inanç meselesi Meryem ana otu koydum suya yatış yapınca koydum bana göre saatler geçmek bilmedi ama yinede kolay oldu açılmam