Herkese Merhaba,
Bu benim 2. Hamileliğimdi. İlki 5 sene önceydi. Bu hamileliğimde 32. Haftadan itibaren çok fazla kasılma, bebeğin bir tarafa toplanması, kasık ağrısı hissediyordum. Doktorum ilkine göre daha erken gelebilir demişti ki ilki 38,2 de olmuştu.
- Haftadan itibaren ha geldi ha gelecek diye beklerken 39,2 de ancak doğum yapabildim. İlk doğumumda hiç sancım yoktu suyum gelmişti akşam 6′da, açılmam yavaş olmuştu, sabah 8′de normal doğum yapmıştım.
Bu doğumumda 26 mayıs günü (39.2′de) sabah 11 civarı yine arada olan belime giren adet ağrım gibi ağrım oldu. Sonra diğer haftalardan farklı olarak düzenli gelmeye başladı. Önce 15 dk bir, 5 sn kadardı. Bir kaç saat içinde 5 dk düştü, ağrı şiddetim arttı ve süresi 20 sn.yi geçti. Doktorumu aradım “sancıların iyi geliyor hastaneye geç” dedi. Zaten ben düzenli geldiğini anlayınca vücut duşumu almış bekliyordum. Saat 16.00 da eşimle hastanedeydik (Ankara Tobb Etü Hast.) Bu hastanede sancıyı çektiğiniz kendi odanızda, kendi yatağınızda doğum yapıyorsunuz, oda yatak vs.değiştirmiyorsunuz.
Hemen yatışım yapıldı, hemşire lavman uyguladı, Covid testi yaptı, doktorum hemen geldi, açıklığım 4cm di. (Açıklık kontrolünde kendimi kastım ve ağrılıydı). Suni sancı takıldı. lavman, suni, açıklık kontrolü derken sancılarımın şiddeti çok fazla arttı. Epidural anestezi istedim, hemen takıldı, inanılmaz rahatladım, hep söylerim ‘epidural candır’
Saat 17.00’da (yatışımdan 1 saat sonra) açıklığım 8cm olmuştu ve kısa sürede 10 cm oldu. Ama bebeğin kafası tam yerleşmedi biraz da onu beklediler. O sırada bebeğin kalp atışları biraz yavaşladı ama bu bebek kanalda beklerken normalmiş. Sonunda saat tam 19.04’de normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım ☺️ Bebişim kanalda beklerken biraz yorulmuştu o sırada oksijen verdiler, hemen toparladı. Hemen odama alındım, bebeğimi emzirdim her şey yolundaydı 🥰 Ertesi gün taburcu oldum.
Hastanede kullandığım eşyalar; 2 gecelik (ben üzerine yemek döktüğüm için kirlendi, kan vs olmadı), hemşire sütyen atlet giydirmedi, zaten oda sıcaktı, ziyaretçi yasaktı giymemem daha rahat oldu, çorap giymedim. 3 depend kullandım içerisine hastane pedi koyarak. Bebeğe 2 adet 5’li hastane çıkışı, iç badi, ağız bezi ve battaniye yeterli oldu. Emzik, biberon zaten önerilmiyor ilk emme alışma sürecinde. 3-4 tane bez kullandık.
Çok ilginç olan bir şey toplam 10,5 kilo aldım, 61,5 ile doğuma girdim. Bebeğim 3,140 doğdu. Doğumdan eve geldim hemen tartıldım 61,6 ben şok 🤯 Ama hastanede çok fazla sıvı veriyorlar, yeme, su içme vs. 3 gün oldu henüz giden bir şey yok 😅 Ödemimi yavaş atıyorum sanırım. En azından bir kaç kilo gitseydi dimi 🤣
Bu doğumumda aklım bir yandan evde beni bekleyen 5 yaşındaki oğlumdaydı. Onun evde beklemesi beni daha fazla duygulandırıyordu.. Çok şükür herşey yolunda gitti 🙏🏻
Herkese hayırlı, sağlıklı doğumlar diliyorum 🥰🙏🏻