prenseskizim1 Bende burda yazanlardan gerilmiştim. Normalde aşı karşıtı değilim ama kafamda acabalar dolanmaya başladı. Sonra korka korka gittim oldum 3gün sızladı kolum geçti şimdi 2.doz gününü bekliyorum ve tüm okuduklarımı kafamdan attım. Çok ciddi sorun olacak olsa en hassas olan ve en ilaçsız geçirmemiz gereken bu gebelik döneminde yapılmasını doktorlar zaten istemez dedim kendi kendime… Demekki yapılması gerekiyor ise bir bildikleri vardır dedim kötü bir şey olacak olduktan sonra aşı olsan da olur olmasan da bunun önüne geçemeyiz.. Ne yazıldıysa onu yaşıyoruz. Ve doktorlar bizden kabul edelim ki daha bilgililer🙄 Mesela nefes alamadım günlerce ağır bir alerji krizi dönemi atlattım gece acile gittim sabah doktora gittim resmen nefes alamıyorum öksürük hapşuruk asla hafife alınmaması gereken ciddi bir durum alerji… Yaşayanlar beni anlar. Ve defalarca ilaçlı hava verilse de hap iğne ne yaparsan yap sadece hafifleyen geçmeyen bir durum yaşıyorken gebelikle birlikte o yaşadığım zorluğu sana anlatamam.. yalvardım doktora ilaç veremem dedi ki öksürmekten karnım kasılıyordu bebeğe bişey olacak diye ödüm patladı. Sesim gitti kaç gün ilaçlarla havalarla zor geçen krizleri ilaçsız ve hamile olarak atlatmayı beklemek çok ama çok zordu… Doktorlar beni o halde gördükleri halde üzgünüz ama risk alamayız bebek için iyi olmaz ilaç vermemiz dediler… Ki biz aşıdan bahsediyoruz.. Aşının etkileri koruması yıllarca sürerken, bir kaç haftada vücuttan atabileceğim bir alerji ilacı yada başka bir şey neden vermedi bu doktorlar?