Esrcvso Merhaba arkadaşlar, 3 gün önce kontrole gittim gebelik paneli yapıldı hersey yolunda ama tiroitin yüksek dedi normalde 3 olmasi beklenirken benim 4 olmuş doktor dahiliye ye görün sana hemen ilaç versin dedi tiroiti olanlarda bebekte zeka geriliği bile olabiliyormuş çok kafama takıldı. Esim olmadığı için şuan Doktora da gidemiyorum 1 hafta beklesem bisey olurmu.
Pinar17 Esrcvso zeka geriliği falan çoook ileri tsh yüksekliklerinde oluyor canım. Benim de 4tü hemen ilaca başladılar doğuma kadar da kullanıcam. Her ay tahlillerle kontrol ediliyor ona göre de mg ayarlanıyor. Hamilelikte minimum istiyorlar seviyeyi. Normal şartlarda 4 aslında çok yüksek değil. Dr. Kağan kocatepenin youtube de tsh ile ilgili çok güzel videosu var izlemeni tavsiye ederim
Tgbagzem Esrcvso benimde yüksek çıkmıştı gebeliğe bağlıdır demişti kendi doktorum ilaç yazdı bana başka bölüme yönlendirmedi.
poyrazinannesi3547 Esrcvso geçmiş olsun bende 25 mg hap kullanyordum 50 ye ckarttı doktorum ramazan ayında içmemştm ondan fırladı herhalde keşke blseydm içerdm 8 çıktı benimki 7+5 haftalık hamileyim inşallah bişey olmaz siz bi sağlık ocağına gidin ilaç versnler
canserko Esrcvso hamileliğimin ilk ayları yüksekti bir ay dil altı kullandım normale döndü herhangi bir sıkıntı da yaşamadım ama tabi sağlık bu herkes için her bünye için tek bir dogru yok. Bunu sorma yeri her zaman dediğimiz gibi doktor 😔
Yavrucuk07 Bende de yuksek canim,birsey olmaz diye dusunuyorum,ilk gebelikte te yuksekti ,ikinci de de ama ilac yazdi dahiliye doktoru onu kulaniyorum,bir sıkınti yok cok sukur,sende stres yapma,canini sıkma
Esrcvso Yavrucuk07 çok teşekkür ederim elimden olmadan takıverdim işte bende en yakin zamanda ilac kullanmaya başlayacağım inşallah
Esrcvso Tgbagzem benimki neden yönlendirdi yaa bende anlamadım bide ilacı getir sonra bana göster dedi 🤦♀️
Esrcvso poyrazinannesi3547 oo sizin ki benden daha fazlaymış beni 4 bile çok korkuttu . Sağlık ocağı tiroit testi yapiyormu bilmiyordum yapsa bile o ilac yazar mi
Pinar17 Esrcvso normal olan yönlendirmek zaten beni de doktorum endokrinoloji ye yönlendirdi hatta. Her dokturun alanı farklı siz dahiliyeye gidin tam tetkikleriniz yapılsın içiniz rahat eder.
Tgbagzem Esrcvso sağlık ocağın da yaptırmıştım ben testi sonucunu doktoruma göstermiştim 50 mg başladık direk doğuma kadar devam edicem isterseniz tekrar dan bi sorun doktorunuza
Esrcvso canserko inşallah benim de öyle olur 😔 en ufak bir aksilik bile insanın moralini ne kadar bozuyor
poyrazinannesi3547 Esrcvso evet malesf ki yüksek ama benden yükseklerde var ilaçlarımı kullanıyorum Allahın izniyle bşy olmaz diye düşünüyorum ben dediğim gibi ramazanda içmedm yeni öğrendim hamileliğinde o yüzden geç olmadan tedavisi olur sizde korkmayın ben sağlık ocağında tapılır diye düşünüyorum emin değilim
1prens_annesii Esrcvso benimde yüksek ilaç kullanıyorum hatta artış oldu son 2 ay içerisinde ilacımı Haftanın 3 günü çift dört günü tek içtim sınıra düştü şuan böyle devam et dedi doktorum iyi yani şuan bir sorun olmaz ilacı kullanırsan ☺️
Ar2020 Benim ilk hamileliğimde de vardı bunda da var bir hafta bile fark eder bence benim ilk 8 çıktı hemen ilaca başladım bir hafta da 1 e düştü o yüzden fark ettiğini düşünüyorum eşin olmadan gidemiyor musun ? Eşlere göre ayarlanması zor oluyor malüm işleri sebebi ile o yüzden dedim acil durumlar olabiliyor ben de toplu taşıma kullanmamak için eşime ayarlıyorum ama bazen olmuyor işte geçiktirme ama
Esrcvso Ar2020 toplu taşıma kullanmak istemiyorum evimde hastahaneye cok uzak o yüzden bekleyeceğim mecbur😔
poyrazinannesi3547 Ar2020 merhaba kaç mg içtnz inmesi içn bnmde 8 çıktı 50 mg hap kullanyorum şuanda ne kadar zamanda düştü
hepoyleolurzaten Esrcvso benimde yüksek çıkmıştı 6 idi. Doktorum direk ilaca başladı 6 aydır kullanıyorum 1.5 e düştü her ay kan verip kontrol ettiriyorum. Ama ilaca devam tabii ki 😊
poyrazinannesi3547 hepoyleolurzaten merhaba kaç mg içtnz inmesi içn bn 25 ti 8 olunca 50 iç dedi 1 ay sonra gel bakalım dedi Allahım inşallah iner ya
HipnozX Esrcvso beklenecek bir şey değil hemen ilaç başlamalısınız hep 4 de kalmayacak. İlaç kullanıldıgı halde doz artırılması gerekenler oluyor. Toplu taşıma çift maske takıp gitmelisiniz.
Nilerkanc Esrcvso Benim de 4.8 cıktı TSH doktor dahiliyeye git dedi ama anca 1 hafta sonrasına randevu alabilfim bişey olacağını sanmıyorum o zaman a kadar 🤭
Aisa Benimde yuksekti 5.5 çıkmişti ilaça başlatti doktor 8 aydır ilaç içiyorum bugun saglık ocagına gittim test verdim 2.5 çıktı doktorumda gayet iyi dedi 2.5 duşmesi