25 Mayıs 2021
Hergun burada doğum hikayelerini okuyan biri olarak çok şükür kendi doğum hikayemi yazmak nasip oldu Hamileliğim en başından beri çok güzel ilerlemişti 9 ay boyunca hiç sorun yaşamadan huzurlu mutlu bir gebelik geçirdim bu yüzden çok şanslıyım bebeğim beni hiç bir zaman yormadi 37. Haftama kadar çalıştım hep pozitif düşündüm doğum hakkında konuşanları da hiçbir zaman dinlemedim kendimi hep motive etmeye çalıştım hamileyim diye çok fazla yemek yemedim her zaman nasıl besleniyor sam öyle beslendim meyve ve kuruyemiş bol tükettim çalıştığım için hareket de ettiğim için ödemim şişliğim hiç olmadı doktorum normal doğum yanlısıydı aslında 38. Haftama kadar da yapabileceğimi söyledi 38. Haftamda kendi istegimle sezeryan olmak istediğimi söyledim bana bıraktı 39. Haftam için doğumu planladık , beklenen gün geldi kendimi motive etmek için suslendim puslendim saçımı makyajımı yaptımve hastaneye gittim dosyamız açıldı sezeryan için güzel güzel hazırlandım saatimiz geldiğinde ameliyathaneye indirdiler soğuk bir ortam ama fazla değil bana yapacakları işlemleri tek tek anlattılar ekip çok ilgiliydii heyecanımı yenmeme yardım ettiler sagolsunlar , damar yolu açıldı belden yapılan iğne hiic acıtmadı sakın korkmayın damar yolu daha çok acıtıyor sonra zaten bacaklarda bı sıcaklık hissediyorsunuz bir iki dakika sonra anestezi uzmanı ayaklarımı oynatmamı istedi kaldiramayinca önüme örtüleri örtüp başladılar cekistirmeleri hissediyorsunuz ama acı duymuyorsunuz 5dakika sonra bebeğimi gördüm dünyalar benim oldu bebeğim temizlenene kadar da dikişlerim bitti birlikte odamıza çıktık rüya gibiydi herşey o kadar kolay ve hızlı oldu ki inanamadim odaya çıktıktan 3 saat sonra felan bacaklarım açılmaya başladı yanma hissetmeye başladım hemşireler kaldırmaya gelecek sanıyordum ama kendimi iyi hissettiğim zaman kalkabilecegimi söylediler 6 7 saat sonra yavaş yavaş kendimi kaldirmaya çalıştım yanmalar artmaya başladı ama çekilemez şekilde değildi ilk başta sanki bidaha hiç yuruyemiycek gibi hissediyorsunuz ama ben eşimin desteği ve yardımıyla o evreyi bence kolay bı sekilde başardım
Yukarda sontadan bahsetmeyi unutmuşum benim gittiğim hastane sonta takmadı gerek duyulursa takacaklarini söylediler bu yüzden çok mutlu oldum gerekde duyulmadı şükürler olsun ayağa kalktım sonra 2 tane hasta bezi kullandım sonrasında tuvalete kendim gidebildim hastaneye giderken kayısı hoşafı götürmüştüm yemek yiyebilecegimi söyledikten sonra bol bol tükettim onun faydası olduğunu düşünüyorum gaz ve tuvalet sorunum olmadı herkese benim gibi hamilelik ve doğum nasip etsin Allah’ım , oğluşum yanımda çok şükür