Merhaba,
32.hafta çalışabilir raporu almaya gittiğimde kendi rutin gittiğim doktorumun farketmediği, rapor veren doktorun farkettiği bebeğimin beyninin sağ tarafında bir sıvı birikintisi görüldü.
Apar topar perinatolog, MR vs derken bebeğimin beyin kanaması geçirdiğini öğrendim.
O zamana kadar herşey sorunsuz devam ediyordu. Bu benim için bir yıkımdı.
Ankara üniversitesinde konseye girdik.
Konseyde bebeğimde olabilecek rahatsızlıklar belirtilerek girmeden ısrarla teklif edilmemesini söylememe rağmen gebeliğimi sonlandırmam önerildi.
Kabul etmeyerek konseyden ayrıldık.
Eşim bizle benzer durumu yaşamış bir aileyle görüşerek onların tavsiyesiyle MR sonuçlarını İstanbul’da bir beyin cerrahına götürdü. Doktor bize bebeğin sol tarafındaki kaslarla ilgili sıkıntılar olabileceğini, yenidoğandan itibaren fizik tedaviye başlanması ve beyin cerrahı takibinde olması gerektiğini söyledi.
Bu süreçte o kadar çok olumsuz yorum duyduk, o kadar kafamız karıştı ki en sonunda bu beyin cerrahına güvenerek yolumuza devam etme kararı aldık ve bir süreliğine doğum ve sonrasının takibi için Ankara’dan İstanbul’a taşındık.
İstanbuldaki kadın doğumcumuz bebeğin gelişiminin çok geride kaldığını, 2. Muayenede de büyümediyse bi an önce doğumun yapılıp dışarda tedaviye başlanması gerektiğini söyledi.
Dün 2. Muayenemiz vardı. Çok şükür bebeğim gelişme göstererek biraz toparlanmış. Doktor 7 haziranda doğumu planlıyor, az bir zamanımız kaldı.
Bebek travma yaşadığı için normal doğumla riske atılmasın ve sezeryan yapılsın dendi.
Bunu buraya yazıyorum çünkü anne karnında beyin kanaması çok nadir olan bir şeymiş. Bize dünyada 241. Vakasınız denildi.
Bizle aynı durumu yaşayan kişiler olursa ya da olduysa bilgi paylaşabilmek amacıyla buraya yazma ihtiyacı duydum.
Ve hamilelerin duası kabul olurmuş, bebeğim için dualarınızı bekliyorum 🙏
Allah büyük, inşallah en sağlıklı şekilde bebeğime kavuşurum.. Hepimiz kavuşuruz.
Allah şifa bekleyen herkese acil şifalar versin inşallah