Hly3 Merhaba arkadaşlar 31+3 hamileyim. Dün doktor kontrolünde kızımın boynunda 1 adet kordon olduğunu söyledi doktorumuz. Yapacak birşey yok 37. Haftaya kadar takip edicez dedi. böyle bir durum yoktu bir hafta on güne kadar yeni dolandı tahminimce. Kordonu açabilir mi veya gelişimine engel olur mu şu aşamada? Bilgisi olan varsa paylaşir misiniz lütfen
Havva Hly3 kendim yaşamadım ama bir çok yerde okudum canım bir kere dolanmışsa açılıyor diyorlar annenin dinlenmesi gerektiğini söylüyorlar
Canncmm Hly3 benim de aynı hafta da benek boynunda kordon görülmüştü doktorum bunda korkulacak bişey olmadığını bu şekilde bile normal doğum yapılabileceğini söylemişti bi hafta sonra gittiğimde kordon boynunda değildi canınızı sıkmayın sağlıkla kucağınıza alın 🙏
Lulemom Hly3 furkan kayabaşoğlu anlatmıştı bunu. Kordon dolanınca bişi olmaz hortum gibi kırılan bişi değil ki kan akışı gitmesin demişti. Çoğu bebeğin anne karnında kordon dolanırmış. Öyle anlattı ama bilemicem 🤷♀️
Tazegebe1 Hly3 Merhaba benim 22. Haftadan beri var çok şükür bi sorun olmadı şuana kadar doğumu nasıl etkiler bilemedim😇
Hly3 Havva inşallah bir problem olmasın da tek temennim bu zaten şuan. Dinleniyorum da elimden geldiğince uzanıyorum ama onun dışında hareketliyim de
Hly3 Lulemom Ya evet ben de netten araştırdım videolardan bilgi edindim ama solunum sıkıntısı da olabiliyormuş hani iyi olduğu kadar olumsuz bilgiler de gördüm açıkçası
VeraVrea Hly3 böyle bir şey olabilemez bebek nefes almıyor ki anne karnında doğunca nefes alacak ilk kez 😂😂😂😂😂 sadece gıdım gıdım amniyotik sıvıdan içiyor ve dökülen tüylerini yutuyor rahat olun
VeraVrea Tazegebe1 kendiliğinden açılmazsa normal dogum riskli oluyor sadece genelde sezeryan yapıyolar ama bazı doktorlar inatcı kuzenimde elini içeri soktu bebeği öyle çıkardı 😅
Sonfeyz Hly3 Merhaba benim ilk oğlum doğduğunda kordon iki kez dolanmisti. Ultrasonda kordon dolandigi görünüyordu. Normal doğum yaptim. Cok şükür sıkıntı olmadi. İnsallah siz de sağlıkla bebeğinizi kucaginiza alırsınız.
ElifB08 Hly3 uzmanlar kordon dolanmasının anneye veya bebeğe hiçbir sıkıntı teşkil etmediğini basa basa söylüyor. İçinizi rahat tutun derim. Yapısı gereği boğması mümkün değilmiş
Tubis39 Benimde 37.haftada bebeğimin kordonu dolanmisti , doktorum o gün hemen sezeryanla almisti bebegi
Eji Hly3 benimki hem boynuna hem de bacağına kordonu geçirip sekiz şeklinde bir düğüm yapmıştı😂 sonraki zamanlarda düzeldi korkmayın sizinki de düzelir Allah ın izniyle