Merhabalar :) herkes gibi bende doğum hikayelerini okuyarak geçirdim hamileliğimi sonunda bana yazmak nasip oldu. 32de baş geliş pozisyon alan bebeğim 38.hafta kontrolümde kanala henüz inmemişti doktorum normal doğum taraftarı olduğu için şansını zorlayacaktı tek korkum normal doğum sancılarını çekip son dk sezeryan kararı alinmasiydi. Korkumdan doğuma kadar günlük en az 7 bin adım attım squat yaptım sıcak duşa girdim. 39.haftamda yalancı sancılar sıklaşmaya başladı. 39+4 gecesi nişanım geldi düzenli olduğunu düşündüğüm sancılar olunca tehlikeye atmamak için hastaneye gittik açıklık var mı diye bakılsın istedim nst’de sancılarım çıkıyordu ama hiç açıklık yoktu meğer bebeğim kanala yerleşmiş o yüzden yatış yapamayız sancıların sıklaşır bugün yarın doğum olur dediler. Ertesi gun sancılarım yine geçmedi ama dayanılamayacak şekilde değildi dışarı çıkamadığım için evde sürekli yürüdüm sancı geldikçe squat yaptım. Evim ilçede doğum yapacağım hastane merkezde olduğu için gece 1de merkezde oturan teyzemin evine gittim. Eşim ertesi gün çalışacaktı eğer doğum olacak derlerse izin alıp merkeze gelecekti o yüzden babamla gittik. Teyzem hemşire ve onun çalıştığı hastanede doğum yapacaktım. Sancım vardı ama hala hafif adet sancısı şeklindeydi düzenli 5 dkda bir geliyordu. Gece 3 buçukta
sancılar beni zorlamaya başlayınca hastaneye gittik açıklık 1 cm olmuş bunu duyunca moralim düştü tabi nst’de sancılar en fazla 60-70 çıkıyor heralde uzun sürecek dedim. Sancılarımı evde çekmek istedim hastaneden çıktık eve geldik. Çok uykum vardı gündüz uyumadığım için pişman oldum mutlaka uykunuzu alın öyle gidin sancılardan uyunmuyor. Sabah 5.32′ye kadar sancıları karşıladım ayakta beklemek çok daha iyi geliyor hareket halinde olunmalı. 5.32′de bum diye suyum patladı pijamam su içinde kaldı. Temizlenip depend giydim benimle birlikte bütün gece herkes ayaktaydı zaten. Teyzem nöbetçi ebeyi aradı güzelce kahvaltimi yapıp sıcak duş alıp hastaneye gelmemi istedi. sancı gelmeden her şey yolunda ama sancı gelince o kısacık sürede bağırma isteğiyle dolup taşıyordum bir taraftan belime masaj yapılıyor. Sıcak duş alıp kahvaltı yaptım elbise giydim ve hastaneye gittim yukarıya sadece kuzenimi aldılar. 6.50′de çatala oturdum 5-6 cm açıklık olduğunu söylediler. 6.55de hemen çatalın yanındaki yatağa yattım serum ve iğne yapıldı suni sancı verdiler nöbetçi ebe teyzemin yakın arkadaşı olduğu için doğumu onun nöbetinde başlatmak istedik normal doğumu devlette ebeler yaptırıyor kendimi öyle güvende hissettim iyiki de öyle yapmışım şansıma bayramda doğum yaptığım için doktor sabah geldi. Epidural yapılacak sanıyordum bu açılmayla gerek yok dediler. Üzerimdeki elbiseyi bile değiştiremeden öylece oturdum çatala. Saat 7′de sancım arttı ve ıkınmam geldi diye bağırmaya başladım. İnanın suni sancı bende değişik bir ağrı yapmadı korkulacak bir şey değilmiş aynı sancıyı çekiyormuşum gibi geldi ama nst’de sancı artıyordu. Yataktan kalkıp çatala oturmam o kadar hızlı oldu ki ilk başta nasıl ıkınacağımı bilemedim heyecandan. 3.ıkınmada oğlum balık gibi kaydı beni çok fazla zorlamadan 15.05.2021 saat 7.05′te 3260 gram doğdu. Canım eşim doğuma yetişemedi bile o kadar hızlı oldu 😄 Bu arada ben 56 kiloyla doğuma girdim. Kiloyu az veya çok diye dert etmeyin bana da karnım küçük zayıfım diye çocuğun kilosunu boyunu sağlık durumunu bilmeden bebeğimi besleyemediğim ima ediliyordu ama sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim. Sıra geldi plesentanın doğumuna burdan sonrası benim için zorlu oldu ama herkesin başına gelebilir bilginiz olması gerekir diye düşünüyorum. Plesenta bir türlü gelmiyordu meğer plesenta arka tarafa yapışıkmış ön tarafta olsaydı kanamadan hayatımı kaybedebileceğim söylendi şanslıydım. Yırtık yok diye sevinirken kesi atmak zorunda kaldılar ebe nerdeyse dirseğine kadar eliyle girdi 1 saat boyunca plesentayı çıkarıp kalan parçalarını kazıyarak çıkardı. Oğlum yanı başımda ağlarken 1 saat sonunda kucağıma alınca sustu dünyanın en güzel anıydı benim için çektiğim bütün acıyı unuttum. Dikişim fazlaydı ama sadece 1 tanesi acıyordu. Tabi üzerine oturamadığım için 1 hafta kadar zorlandım şuan oturabiliyorum kalkabiliyorum bebeğime kendim bakabiliyorum. 3 günlükken sarılık geçirdik değeri 15.4′tü beslenememiş çenesi kuvvetli değilmiş 2 gece kaldık mama takviyesi yaptık 4′e düştü çıktık. Mama vermek zorunda kalırsanız dert etmeyin sütüm az bebeğime yetemiyorum diye ben çok ağladım ama gerek yokmuş şuan sütüm yetiyor bebeğim emmeyi öğrendi. Zorda kalırsam yine mama veriyorum tek göğüsle emziriyorum diğerinin ucu yok onu sağıyorum. İlk zamanlar mutlaka sık sık uyusa bile uyandırıp emzirin sarılık olmasın doydu sanıyordum meğer memeyi tutamadığı için sinirleniyormuş emmek istemiyormuş. Uzun oldu sorulariniz varsa cevaplayabilirim 🙏🏻🤗