Selam kızlar , ben 9 gün önce zorunlu ve acil spinal ile sezaryen oldum . Kontrol e gitmiştim o gün ve benim ara ara tansiyonum yükseliyordu . Doktorum ultrason ile bakınca plesantanın kireçlenmeye başladığını ve gebelik zehirlenmesinden şüphelendiğini söyledi. Birkaç test istedi sonuca göre yatış yaptıracağım ama sonuç temiz olsa bile %90 bugün alacağım bebeği dedi ben telaşlandım hâliyle çünkü asla hazır değildim kayinvalidem ile kontrol e gitmiştim o gün çantalarım falan hep evdeydi ben afalladım korktum heyecanlandım ağladım doktorun yanından nasıl çıktığımı anlamadım. Neyse kan ve idrar testi verdik eşimi aradım çantaları getirsin diye sonuçlarım çıktı onlar temizdi ama bebeği alalım riske girmeyelim dedi doktor . Yatışım yapıldı beni hazırladılar ben tabi korkuyorum ağlıyorum çünkü ilk doğumum olacak ve sezaryen olacak nelerle karşılaşacağımı bilemediğim için titreşim moduna girdim 😁 Sonra gelip beni ameliyathaneye indirdiler anestezi doktoru geldi beni sedyeye oturttu sırtımı temizledi iğne yapacağı yeri ve hafif eğdi beni sonra iğneyi yaptı iğne kesinlikle acıtmıyor sivrisinek ısırığı gibi birşey yani . 1 dakikaya kalmadan ayaklarım uyuştu hiç hissedemedim sonra sakinleştirici yaptılar bana baya rahatladım ve başladılar ameliyat a 🥴 hiç acı hissetmedim sadece cekistirme bastırma onları hissettim gram acı duymadım 10 dkya kalmadı bebeğimin ağlamasıyla ben de başladım ağlamaya 🙈 bana gösterdiler yanağıma dayadılar ben hâlâ ağlıyorum çünkü çok güzel bir duygu 😍 Her neyse , kızımı götürdüler sonra dikim işi başladı onu da asla hissetmedim 15-20 dkya ben de çıktım yukarı sonra kızımı getirdiler yanıma çok şükür bir sıkıntısı yoktu ayrı kalmadık ben emzirmeye çalıştım çok aşırı sütüm gelmedi ama kızıma yetti (2 gün sonra çoğaldı sütüm) 2-3 saat sonra bacaklarımı hissetmeye başladım. İlk yürütme kısmında polyanna olamayacağım kızlar kusura bakmayın 😁😁 evet ilk yürütme de çok acıdı canım ama daha sonra yürüdükçe ağrılarım daha da hafifledi ilk gün gaz çıkaramadım ertesi gün çıkarmam gerektiğini söylediler ama olmadı zorlandım . İlk suda çözünen toz ilaç verdiler bağırsak çalışsın diye o işe yaramadı daha sonra lavman iğnesi dedikleri birşey yaptılar o çok iyi geldi bana ve akşam 6 gibi taburcu oldum 🥳 benim doğum hikâyem de böyle kızlar . Allah size de bebişlerinizle sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah 🤲 sorularınız varsa severek cevaplayabilirim 👶🏻♥️