sevda_ak Merhaba tecrübeli anneler bebeğiniz doğduktan sonra neler yapıldı , nasıl bir süreç izleniyor ? Aşı, test vb konularında ve sizin yanınızda mı yoksa ayrı bir yere mi götürülüp yapılıyor ?.. anneyle ten tene temasta çok önemliymiş doğduğu zaman
sedaa_aa sevda_ak doğduktan hemen sonra boy kilo baş çevresi ölçülüyor ve yanlış hatırlamıyorsam K vitamini ve hepatit b aşısı yapıyorlar bir de topuk kanı alıyorlar. ben odaya geldiğimde bebeği kucağıma verdiler göğsümde yatırdım emzirdim vs mutlaka sık sık çıplak göğsünüzde yatırın sizin vücudunuz ona güven verir. Hastaneden çıkmadan işitme testi yapmışlardı bir de. Aşıları ve testleri sizden alıp yapıyorlar
sntn sevda_ak 2 ay önce dolum yaptım Ankara şehir hastanesinde zaten orada sancı odaları herkesin ayrı doğum anında odanın içinde bir oda var oraya alınıyorsun direk kordon kesiliyor ten tene temas yapıldı. Sonra üstten ısıtan bir bebek yatağı gibi bir şey var orada bebeğim boyu kilosu baş çevresi ölçülüyor. Hemen yanınızda oluyor. O arada sizin dikişleriniz atılıyor ve bebeğinizin üstünü giydiriyorlar. Sonra 1 saat boyunca orada kalıyorsunuz bebeğinizle komplikasyon oluşacak mı bakmak için odaya çıkartmıyorlar. Sizin dikişiniz atıldıktan sonra hemen bebeği emzirmeniz için size yardımcı oluyorlar zaten bebeği emzirirken 1 saat geçiyor ve odaya çıkartıyorlar sizi
BelisinAnnesi Ben 3 yıl önce doğum yaptım devlette . Bebeğim doğunca giydirip benimle beraber odaya getirdiler . O gece bişey yapılmadı . Sadece devamlı kakasını yaptımı diye sordular . Sabah olunca doktorlar geliyor . Göz testi , kulak testi ve topuktan 5 er damla kan alımı yaptılar . Bir de bebeğin ilk kakasını yaptıysa direk öğlen taburcu ediyorlar . Kızım da öyle olmuştu.. Şuan 30+2 yim oğluma
Taze_gebe sedaa_aa ya ben de böyle şeyler çok merak ediyorum baştan post açmak yerine milletin postlarına salça oluyorum haklarını helal etsinler 🙊 mesela doğdu odaya geldi biz de yataktayız altını hemşire mi gelip değişşyor veya emzirme işi saat başı mı nasıl olacaksa onlar takip ediyor mu böyle saçma sapan şeyler düşünüyorum🤣
sedaa_aa Taze_gebe hastaneye göre değişiyordur ama benim olduğum hastanede istersen altını değiştiriyorlar ama ben kendim değiştirmek istedim ben giydirdim altını değiştirdim. İlk emzirmede onlar geliyor yanına sonrasında sana em geç 3 saatte emzir diyorlar. Eğer emziremezsen gelip yardım ediyorlar. Arada uğrayıp emdiği kaç dakika emdi kaç saat arayla emdi falan diye soruyorlar. Ben iki saatte bir besliyordum ama istersen saat başı da emzirebilirsin süt ve emmeye alışması için faydasını görürsün yeter ki 3 saati geçme
Eymenkuzusu sntn aşilarini yapmak icin ayriyetten mi aliyorlar yabininzdan yoksa kilo olcumu yapildigi sirada asilarida yapiliyor mu
Taze_gebe sedaa_aa hıı anladım kalkabiliyorsak kendimiz değiştirmek en iyisi aslında sonra sudan çıkmış balığa dönmemek için🙊
sedaa_aa Taze_gebe aynen doğar doğmaz bezleyip giydiriyorlar zaten sonrasında ilk yürüyüşü yapana kadar kalkamıyorsunuz sezaryen olursa. Ben ilk yürüyüşü yaptıktan sonra hemen kendim yaptım. Sana benden bir tavsiye daha eve geçince bebeğin bakımını bizzat üstlen yardım al kendini çok yorma ama ben yapamam edemem deme banyosunu da yaptır tırnağını da kes birinin yapmasına alışırsan sonrasına çok zorlanırsın
Taze_gebe sedaa_aa aa evet istediğim tek yardım yemek ve ev bebekle ilgili her şeyi kendim ve eşimle denemek istiyorum haklısınız o konuda net kafam 👍🏻
sedaa_aa Taze_gebe benim de öyle oldu kayınvalidem ev işlerini halletti ben bebekle ilgilendim emin ol o dönemde o kadar güzel pekişiyor ki bağlarınız. Ha yorgun oluyorsun bazen ben uyuyayım siz bakın siz gazını çıkarırken ben bi banyo yapayım falan diyorsun o konuda da yardım almaktan çekinme 🥰
sntn Eymenkuzusu hepatit sonradan yapıldı zaten topuk kanı da aynı şekilde sadece K vitamini yapılıyor. Ama oda doğumdan hemen sonra mı yaptılar hiç hatırlamıyorum canım .