Merhabalar Teyzeleri Hikayemize Hoşgeldiniz 👼🏻
Öncelikle çok şükür rabbime, ne kusma, ne aşerme sıkıntısız rahat bir gebelik geçirdim 9 ay boyunca 🧿🤲🏻.
Herseyim normal görünüyordu ve normal doğurmayı çok istiyordum. Doktorum sezaryen dese bile normali denicem veya bebeğin geliş durumuna göre, Allah artık nasıl nasip ederse o şekilde de olsun diye hep dua ederdim.
Doktorum 38. Haftada çatı muayenemi yaptı ve normali bekleyelim dedi çok mutlu olmuştum :)
1 hafta sonra 39+2 sabahı annemler memleketten gelecekti, doğumda annemin yanımda olmasını çok istiyordum ve çalıştığı için izni kısıtlıydı en fazla 10 gün kalacaktı yanımda annemin şansına, o gün sabahı saat 4 gibi adet ağrısı gibi bir ağrıyla uyanıp lavaboya gittim ve sümüksü yoğun bir kıvamda sarı akıntı geldi. Ardından kanamam olmuştu ve nişanım bozulmuştu 🤗 ve annemlerde geldi.
O gün akşama kadar gayet iyiydim sadece çok yorgundum nişandan sonra heyecandan uyuyamamıştım. Gece 11 gibi yatmaya gittim. Saat 1 gibi uyandım bebek karnımda kasılıyordu bu arada ilk gebeliğim sancı nedir bilmem :) tabi ben bebek kasılıyor diye geçince, yatıp birdaha uyuyorum, 1 saat sonra tekrar uyanıyorum.
Saatti 4 yaptım eşimde uyandı ne oluyor diye biz başladık dakika tutmaya. 20 dk bir 15 dk bir geliyor baktık. Eşim diyor gidelim ben diyorum bizi geri gönderirler evde karşılayayım sancılarımı açılmam olsun diyorum. 1 cm felandır diyorum ben kendi kendime 😀
Neyse eşim ısrar etti toplandık hastaneye gittik. Annemler felan 5 gibi hastanedeydik doktor beni muayene etti ve 4 cm açıklığım varmış ve doğum başlamış tabi ben şokkkk 😳😳
Meğer oğluşum Anneannesinin gelmesini bekliyormuş 👼🏻😍♥️
Direk yatışımı verip beni sancı odasına aldılar. Burada sancılarımı karşıladım, pilates topunda zıpladım, yürüyüş yaptım. Ebem sürekli kontrol ediyordu. Açıklığımı 4 cm di hala, en son doktorum geldi sana suni verelimmi diye yoksa akşama anca doğurursun, suni ile öğlen 12 ye doğar dedi bende verin çekmeyeyim akşama kadar diye.
Yanıma da Meryem ana otu getirip suya koymuştum. Annemler hep dua okudular bende okudum ve suyundan içtim 2 3 kere. Sonra ebe tekrar kontrol etti ve açıklığım 6 cm olmuştu. Doktorum karar değiştirdi ve vermicem suni normal doğurtucam dedi. Benimde gittikçe sancılarım artıyor. Her sancı gelişinde derin nefes alıp veriyordum. Yere çöküyordum. Sonra annemle belden aşağımı sıcak bir duş aldırdım çok rahat ettim. Artık sancım sıklaşmış ve 8 cm olmuştu beni doğum odasına aldılar. Ebem sancın geldikçe büyük tuvaletini yaparmış gibi hep ıkınmamı söyledi. Benim bebişim kafası biraz büyük olduğu için başka bir ebe gelip karnıma bastırdı. Artık yorulmuştum ıkınmaktan yüzüm uyuşmuştu. Sonra ebe suyumu patlattı ve beni başka doğum odasına aldılar. Burada da artık son aşmalara gelinmişti. Ebem güzelde ıkın doktora haber vericem dedi . Bende güzelce bi ıkındım gözüm kapalıydı, oysaki o an başıma toplanmışlar doktorum bana azıcık kesik atmış hiç haberim yok gözümü açtığımda tam 12:12 de bal oğluşum dünyaya gelmişti. Yüzünü ve pipisini gördüm çok tatlıydı 🤗♥️ Bembeyaz çok tatlı ağlıyordu 🤗🧿
Sonrasında küçük bi sıkıntı yaşadım 45 dk boyunca plesantam düşmedi, rahime yapışmış. Doktorum ve ebeler çok uğraştı, masaj felan yaptılar, olmayınca ameliyata aldılar ve bayılttılar.
Çok şükür rabbime korkulacak birşey olmadı, yarım saatte halloldu böylelikle dikişlerimi de hissetmedim.
Sonra odaya aldılar ve bal oğluşum getirdiler 🤗 O kadar tatlıydıki tarifi yok 👼🏻♥️
Şimdi 2 aylık olacağız neredeyse, kucağımda uyuyor Tosunum 😍🧿🤲🏻
Bizim de hikayemiz bu şekilde teyzeleri🤗🌸Sormak istedikleriniz olursa cevaplayabilirim ♥️