Papatya-34 Dunyyam teşekkürler 90 günün üstünde ayrıca asgari brüt ücretinden fazla iki katına yakın ,
1sym Nfeyza Merhaba, şu an aktif çalışıyorum, prim gün sayım 1077 hangi haftada iznr çıktığım bu parayı alabilmem için önemli mi, ya da kaçıncı haftada izne ayrılmam gerekir ?
tugba9293 sürekli olarak calışıp kçö den yararlananlar ssakin olsun amac son 3 ay sigorta yaptıranları tespit edip onların brüt tutarın 2 katından fazlasını almasını engellemek için yapılmış acık acık da yazmışlar . çok yerinde bi karar olmuş .
Ysmnipek Iby bende bunu merak ediyorum 170 i aradım var olduğu söylendi yanlız ne kadar alabiliriz onu bilmiyorum
Aras7676g Ysmnipek merhaba 170 sana sor ile geliyor onlar bilgi yok SSK gitmeden kaymakamlık bilgi almak SSK gidersen randevu olmadan soru bilir sormazsınsınız 🤫🤭
Busemgnc Mmeraba güsell anneler benim ilk gebeliğim we çalışıyorum we doğum parası adı altında aldığımız bi ücret warmış nasıl oluyo bu bana anlatırmısınız bilgisi olanlar
Lithops esila1987 sgk istifa ettiğini görürse doğum izni öncesi doğum parasına hakkınız olmaz. Doğum izni sonrası çalışacağınızı düşünerek o parayı veriyor size. ama siz doğum izni biter bitmez istifa verirseniz sıkıntı çıkmaz. Siz iş yerinizle görüşün daha detaylı bilir onlar.
MinikMaya Lithops son bir yil icinde sadece 90 gun olanlar ne kadar ucret alacak ben anlamadim. Biliyor musunuz . Bende ucretsiz izindeydim isten cikislar yasak oldugu icin oyle gosterildim. Benim de son 1 yil icinde 90 gunum var
tugba9293 Lithops eksik kalsa da şirketiniz kalan kısmı yatırmadı mı ? kaç gün üzerinden sigorta yatarsa hesaplanan para onun üzerinden olacak . bizde kçö den yararlanıyoruz . sıkıntı olacgaını düşünmüyorum ben
MinikMaya VeraVrea peki sizin durumunuza gore alinacak ücret hakkinda bilginiz var mi. Ne kadar düsüs oldu
VeraVrea MinikMaya ben kısa çalışma vs durumum olmadıgı için eğer temmuz sonuna kadar devam edebilirsem tavan ücret üzerinden hesaplanacak. Tavan günlük ücret 280 lira ve bana göre düşük benim günlük ücretim bunun 3 katı kadar. Kaybım büyük yani, primi doldurup haketsem bile zaten maasımın çok azını alacagım :(
Nfeyza 1sym merhaba, toplam gün sayısı üzerinden değil, belirli zaman içindeki şartı sağlamak gerek, son 3 ayda 90 gün gibi, detayli bilgi için 170 i arayabilirsiniz
Lithops MinikMaya son bir yıl içinde 90 gün olduysa maaşınız asgari ücretin 2 katına kadarsa hakettiğinizi alıyorsunuz maaşınız üzerinden hesaplanıyor. ama 180 gün dolmadıysa ve maaşınız asgari ücretin 2 katından fazlaysa maaşınıza bakılmıyor. Direk en fazla asgarinin 2 katını alabiliyorsunuz.
Aras7676g Nfeyza Türkiye bitmiş bee SSK para ver ama ona sana vermesin artık din iman para (Hümanizm )
Nimet_Gamze34 Lithops şimdi benim 90 ve 180 günü geçiyor son 12 ay. Maaşımda asgari ücretin biraz üstünden yattı hep. Sanırım benim normal hesaplanacak. Öyle anladım ben.
Nimet_Gamze34 esila1987 rapor bittikten sonra sanırım ayrılacaksınız. Şirketle konuşmanız lazım. Özel sektör olduğu için işverene bağlı bu. Benim patronum kendi bana böyle bir seçenek sundu.