Candanesra Kızlar doğum parası için kaç haftalık olduğumuzda rapor almalıyız benimki erken doğum riskli erken doğarsa doğumdan sonra rapor alsam yine 8+8=16 hafta rapor hakkım oluyormu toplu para alabiliyormuyum kızlar? ?
gamzebilgic Candanesra 32.haftada yasal olarak rapor hakkınız baslıyo. Bebek dogumu gerceklestikten sonra rapor paranız yatıyor diye biliyorumz
Cansuyrm35 Candanesra Doğum siz izine ayrılmadan önce yani erken gerçekleşirse 16 hafta doğum izni doğumdan itibaren başlar. Doğum izni 32. Haftada başlıyor normalde ama daha çalışmak istiyorum derseniz 32. Haftada çalışabilir raporu alıp 37. Haftaya kadar çalışabilirsiniz. En geç 37. Haftada rapor almanız gerekli.
Candanesra Cansuyrm35 teşekkür ederim 32 haftadan önce doğurdum diyelim insallah erken dogmaz aynı gün raporum para dogurdugum günden itibaren yatıyormu erken doğum riksim olduğu için merak ediyorum
Hhttccee Elfilayda benim insan kaynaklarim 28 de rapor alman lazim dedi ben haftaya doktorumdan çalışabilir izni alicam mesela 🤷🏼♀️
gamzebilgic Hhttccee dogum olmadıgı taktirde 32.haftada baslıyor yasal olarak. Bence insan kaynaklarının bilgi yanlışı var. Yine de doktorunuza danışın
Canboni Hhttccee canım ben kamuda memurum. Pandemi dolayısıyla kamu memurlarına 24. Ve 32.haftada pandemi izini veriliyor isteğe bagli. Haftaya pazartesi 32 hafta olcam ve çalışır raporu alcam doğumdan sonraya iznim kalsın biraz diye. Başka yerlerde çalışanlara 24te izin veriliyormu bilmiyorum kamuda var ama
Elfilayda gamzebilgic bende kamuyu 24 haftalıkta diye biliyordum bi arkadaşımın tanıdığı 6 ayına giriyor izne çıkacakmış pandemiden dolayı sanırım diye düşündüm özel sektör fabrika da çalışıyor
Hhttccee gamzebilgic doktorum istiyorsan veririm rapor diyor kurumlarin uygulamalari konusunda bir yonlendirmesi olmuyor ki
gamzebilgic Hhttccee yasal olarak 32.haftada başlanıyor diye biliyorum. Dogumdan önce 8hafta dogumdan sonra 8hafta olmak üzere. 32den sonra calısır raporu alabiliyosunuz 37ye kadar. Ama 32.hafta öncesi için hiç bi fikrim yok acıkcası🤷♀️ Hhttccee Hhttccee
Elfilayda Hhttccee benim dediğim şey doğru sanırım eğer öyle bişey var sa hiç beklemem ayrılırım hemen
Nurtrky Candanesra canım zaten özelde çalışıyorsan 32. Öncesi rapor alamıyorsun. Allah korusu doğum 30. Hafta olursa doğum yaptığın an raporun başlar hastanede rapor düzenleyip iş yerine gönderirsin yararlanırısn sorun olmaz hiç
Hhttccee Canboni merhaba teşekkürler bilgi icin ben de sgk dogum bölümünü aradim yasal olan 32 dedi 28 idari izin dedi. Tekrar İk ile görüşeceğim ikisinin raporu farkli mi oluyor ya da kendini garantiye almak icin mi sirketim boyle bir uygulama yapiyor diye
Hhttccee Şimdi Sgk dan aldigim bilgi bu ama siz bana 28 hafta dediniz diye ik ile görüştüm yanlis soyledigini iletti 🤭 tamamdir rapor haftasi 32 arkadaşlar 🙈