Seyda5234 gaz sorunu ben de çocukluğumdan beri var ve sanırım ölene kadar olacak. Gaz sancısıyla defalarca hastanelik olduğumu bilirim o yüzden kendimi tecrübeli sayarak size birkaç tavsiye verebilirim umarım işe yarar. Karnınızı sıcak tutun ama sıcak su torbası vs önermem belki hamilelik için uygun değildir ben hamile olmadan önce kullanıyordum fakat şimdi battaniyeye koyup onu ısıtıp sonra karnıma koyuyorum aşırı sıcak olmuyor ve masaj yapıyorum. Ayaklarınızı da mutlaka sıcak tutmalısınız ve biraz hareket ederseniz bunları yaptıktan sonra gazınız kolay çıkacaktır. Açıkcası biraz pis gelebilir ama ben gaz çıkarmak için lavaboya gitmiyorum bazen gidene kadar kaçıyor vs ben geldiği anda rahatlıyorum çünkü sancılardan çok çeken biriydim. Başka bir tavsiyem de size gaz yapan yiyecek içecekler var ise bunları tespit etmeniz. Mesela bana gaz yapan şeyler: pırasa, karnıbahar, soğan, sarımsak, süt bunları yedikten bir saat sonra sancılanmaya başlayacağımı bilirim ya yemem yediysem de kendimi sıcak tutarım çay içerim ve karnıma masaj yaparım. Biraz uzun tuttum ama umarım faydası olur ben ilaç kullanmayı tercih etmiyorum