Öncelikle Rabbim bütün hamileleri bir avazda kurtarsın, bebek isteyenlere de sağlıklı sıhhatli evlatlar versin diyerek başlamak istiyorum.
Doğum hikayeme geçmeden hamilelik sürecimden biraz bahsedeyim sizlere. Çok rahat bir hamilelik geçirdim, 32. Haftaya kadar full tempo ayakta çalıştım. Akşam Eve gelince evin işleriyle uğraştım. Bulantı, kusma, tiksinme gibi şikayetlerim de olmadı hiç. Hep yedim yemeğe devam ettim 20 kilo aldım, pişman değilim 😅🤭 Gebeliğimin tek zor tarafı covid geçirmem ve bitmeyen bel ağrılarımdı. Çok şükür ki geçti hepsi 🤲
Gelelim doğum hikayeme ☺️ 37. Haftamda doktorum çatı muayenesi yaptı çatımın ne çok dar ne de çok geniş olduğunu, normal doğumu yapabileceğimi, ekstrem bi durum olursa sezaryen yapabileceğini söyledi. Ben de kabul ettim. Ramazanın son haftası benim sancılarım başladı arefe günü bayramın 1 ve 2. Günleri sancılarım devam etti. Nst de sancılarım düzensiz olduğu için doğum başlamadı. Ayrıca son bir haftadır kahverengi renkte kanamam vardı. Doktorum normal olduğu söyledi. Bayramın son günü sabah namazını kıldıktan sonra yatağa yattım gene sancım vardı umursamadım eşim işe gitcekti alarmın çalmasını beklerim sonra uyurum diye planlar yapıyodum 😅 10-15 dk sonra bacaklarımın arasında bi sıcaklık hemen eşimi uyandırdım suyum geldi kalk diye oda panikledi haliyle. Hasta bezim vardı hemen onu taktım annemi alıp hastaneye geçtik. Sancılarım beş dakikada bir geliyodu derin derin nefes almaya çalışıyodum. 5-6 tane hasta bezi değiştirdik annemle, hala suyum geliyodu. Hastane koridorlarında hasta bakıcılar arkamdan yerleri siliyodu 😅 1 cm açılmam vardı, açılma hiç ilerlemeyince suni sancı taktılar. Acı eşiğim yüksek normalde ama suni sancı çok değişik bi ağrı öldüm diyodum ama ölmüyodum😅 Tabiki bu herkeste böyle olcak değil benim bünyeme ağır geldi galiba. En son annemle eşimin ellerini ısırıyodum beni kurtarın nolur diye. Bu şekilde 6 saat sancı çektim kızlar, sadece yarım saat açılmam oldu. Ebelerin sürekli açılmaya bakması da cabası 🙄 Doktorumu aradım beni sezaryene alın suni sancıyı kessinler açılma ilerlemiyo dayanamıyorum dedim doktorum da kabul etti ve geldi. Beni ameliyathaneye aldılar sancım hala devam ediyodu. Anestezi doktoru spinali yaparken hala sancım vardı. Yani hem normal doğum sancısı çektim hem de sezaryen. Doğum başladıktan 20 dk sonra bebeğimin sesini duydum ve o an hayat durdu sanki, anlatılmaz yaşanır 😍 Bebeğimin hem boynuna hem bacağına kordon dolanmış kendini aşağıya itemediği için açılma olmamış. İyiki normal olsun diye diretmemişim. Ameliyathaneye Girişimle çıkışım 1 saat sürdü. İlk ayağa kalkış biraz ağrılı ama yürüdükçe açılıyosunuz yürümekten korkmayın. Bugün sekiz gün oldu doğum yapalı hala ağrılarım var ama bebeğim için değer 😚 Sizlere nacizane bikaç görüşümü de yazıp sonlandırayım çok uzun oldu kusura bakmayın 🤭
🌸 İlk gün sütünüz çok gelmicektir ama bebeğinizle odaya gelir gelmez emzirin emzirdikçe sütünüz gelicek buna inanın. Gerekirse hastanede mama verin ben verdim sarılık olmasından korktuğum için.
🌸 Kesinlikle 999 ayar bir gümüş kapak alın, göğüsleriniz yara olmasa bile çok hassaslaşıyo geceliğe değmesi bile çok acı veriyo kapaksız.
🌸 Reflü yatağı çok işimi gördü. Sevi bebenin kiraz çekirdekli reflü yatağını tavsiye edebilirm.
🌸 Hastaneye su ısıtıcı, su torbası, nescafe, çay, rezene çayı, komposto ve depend kesinlikle alın derim.
Sorularınız varsa vakit buldukça yanıtlarım güzel anneler, hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum 💙🦋