glsmkaraburck97 Merhaba kızlar 1 sorum olucak 37 haftalık hamileyim bu gün doktor kontrolünde bebeğin boynuna 1 tur kordon dolandığını öğrendim doktorum %80 sezeryan dedi başka bişeyden bahsetmedi aranızda bunu yaşayan anneler var mı başka bi soruna yol açtı mı acaba ??
Babyboy24 glsmkaraburck97 yengemin bebeğinde olmuştu, buna rağmen normal Doğum yapmıştı kordon iki ya da üç kere dolanmıştı yanlış hatırlamıyorsam
Liyaninannesi Bende de 32.ci haftada 2 tur vardi. Suan hala var bir kac dr a gittim. Sezeryan hakkinda da soru sordum mecbur degilsin kordon dolanmasi ile herhangi bir sorun olmadigi surece normal dogum yaoabilirsjn demisti doktor. Onemli olan bebis hareketleriydi. Suan 35 haftaligim haftaya tekrar gidicem bakalim ne diyecekler. Hakkimizda hayirlisi...
Gzd38 Benim bebeğimde de vardı son kontrolümde açıldığıni söyledi suan 40. Haftadaym doktorum kordon dolali olsa bile normal doğum yapılabilecegini hiç bi risk olmadığını o şekilde çok doğum yaptırdıgıni söyledi ama ben riskli olduğunu düşünüyorum eğer açılmamış olsa sezeryan istiycektim
glsmkaraburck97 Babyboy24 bebeğin boynunu sıkıştırma ihtimali varmış sanırım riskli gibi geldi banada
cinderella Kızlar peki bi sorum olcak kordon dolanmasının anne karnındayken bebeğin boğazını sıkması gibi bi durum olmaz demi sadece Doğum sırasında mı riskli oluyo
Zhram glsmkaraburck97 38 haftalığız benim beneğimin boynunada 2 tur kordon dolanmış benim doktorumda bunun riskli olmadığını normal doğumun olabildiğini söyledi
Liyaninannesi Dikkat edilmesi gereken bebegin hareketleri ve kalp atislari. Gun icerisinde normal hareketleri varsa bir sknti olmaz insallah😊
GecesMom Biz 33+6 haftalık olduk çok önceden beri erken doğum riskim vardı ama son 3 gündür rahim ağzı kısalıyordu diye doktor gözetiminde serum alıyordum riskli günler geçirdim bugün doktor kontrol ettiğinde boynuna bir tur kordon dolanmış şimdi rahatlayabiliriz dedi nasıl yani dedim boynuna kordon dolanmış yani bu şekildeyken doğamaz tabi kordonu açılırsa yine gelmeye çalışabilir dedi. Peki normal doğum yapamazmıyım dedim bugün bir tur dolandığını gördük haftaya belki açıldığını görücez belkide 3 tur oldugunu görücez belli olmaz yani açılabilir doğum zamanına kadar dedi Yani burdan çıkardığım kordon dolanmışken normal doğum olmadığı 😔 diğer doktorlar nasıl olur demiş yada yapanlar nasıl doğum yapmış anlamadım kafam karıştı 🤔