SyhnHtp Busraa9 süt izni bir yıl boyunca geçerli oyüzden çalıştığın süre boyunca günde 7,5 saat çalışırsın , o zaman çalışmadığın günlerin izin saatini kullanamazsın. İstifa etme anlaş seni çıkartsınlar ki işsizlikte alabilirsin
Gnc16 Ayy benımm kafam cok karıstı yaa bu konularda hıc bılgım yok bnde napacgımı bılmıyorumm sıızmkıler gene ıyımıs ben gunde 10 saat calısıyorum pazarları ızınlıyım sadece yanı haftalık 60 saat calısıyorm 16 haftalk hamıleyım 32 ye kadar dayanabılırmıyım bılmıyorum cıkarsam hıc bı hakkımı alamıyormuyum ben acaba sadece 300 tl dogum parasımı alabılıyorm cok karısık
SyhnHtp Gnc16 yasal olarak hakkını iste 6 gün çalışıyorsun zaten günde de 7,5 saat çalışmak hakkın. İşyeri vermek zorunda ve niye çıkacaksın sırf hamilesin diye de seni çıkartamaz. Rapor alıp ayrılana kadar sgk an yatmalı yoksa rapor parası alamazsın.
Gnc16 SyhnHtp yok cıkartmıyolar zaten ben kendı ıstegımle cıkarsam zor olursa dayanamazsamm dıye dıyorm guvenlık gorevlısıyım ben zorlanıyorum bıraz oyuzden
Duruveannesi Kerime1 canım bende bugün gittim ssk 32 haftada rapor Alman lazım mis ödeme yapmaları için . Ben 35 haftaligim 35 hafta dan itibaren aldım raporu anliycagin 3 haftam boşa gitti bilmediğim icin
Saracn Duruveannesi fakat bu sayede bebeğinizle 3 hafta daha fazla zaam geçirmiş olacaksınız bence kayıp olarak bakmayın olaya
SyhnHtp Saracn Duruveannesi 32. Haftada illa rapor alınmalı çalışabilir ya da çalışamaz diye. Alınmadı gün boşuna çalışmış olursunuz. Oyüzden 32+0 haftasonuna denk geliyorsa ilk pazartesi gidin rapor alın diyorlar.
Saracn Busraa9 süt izni çalışan kadın hakkıdır bebeğini sağlıkla emzirebilmesi adına istifa ederseniz bu hakkı kazanamazsınız.
AnneOzlemm1 Senin hamileliğine ve sana bağlı canım. 32-37 haftalıkken cıkabilirsin. Doğum öncesi 2 ay doğum sonrası 2 aydır normalde. Ama sen 1 ay fazla çalışıp doğum sonrası 3 ay yapabilirsin. Sonrasında içerisinde bulunAn yıllık iznini + süt iznini yada kısmi çalışmayı secebilirsin. İkisinden birini seçiyorsun. Süt izni istersen günde 1’5 saat . İstersen toplu olarak taleb edebilirsin buda senin beneğinin 1 yaşına gelene kadar haftalık çalışma gününden 1,5 saat alarak hesaplanır. Yada süt iznini taleb etmez kısmi çalışma yani yarım gün çalışmasını kabul edebilirsin. Öğlene kadar çalışıp bebeğinin yanına dönersin. Tabii bunda yarım maaş alıyorsun 😣 birde ücretsiz izin hakkın var . 6 ay dır bunun süresi. Ne kadar cıkacagına sen karar verirsin. İster 1 ay ister 3 ay ister 6 ay... biraz senin maddi durumuna bakar bu izinde. İzinlerin sırası vardır. Kısaltmak gerekirse 4 ay doğum izni + (ilk yıllık izin varsa onu kullandırırlar ) YILLIK İZİN + Süt izni veya kısmı çalışma veya ücretsiz izin . İşkurdanda öğrenebilirsin haklarını canım . Birebir konusursan daha iyi anlarsın.
Arse Busraa9 istifa etmeyi dusunuyosan sut iznini napicaksin istifa edince otomatikman izin kullanmiycaksin zaten
lavitaebella Arkadaşlar şimdi doğum öncesi son 3 haftaya kadar(37ye kadar) çalışılırsa doğum sonrasına kalan 5hafta eklenmiyor mu? “Doğum sonrası 16 hafta iznim var 37de ayrıldım” diyen olmuş da?!
SyhnHtp lavitaebella toplamda 16 hafta yani ayrıldıktan sonra geri sayım başlıyor:/ 35 tede ayrılsanız üstüne 16 hafta sayın.