Prema’yi izledim hatta ondan öncesinde “tuvalet iletişimi” isimli isimli kitabı görmüş baya ilgimi çekmişti ve ben konu üzerine araştırma yaparken youtube kanalını keşfetmiştim. Anlatımı, akıcılığı çok güzel dinlerken çok mantıklı geliyor kesinlikle ama uygulama konusuna gelince belki sekteye uğrayabilir diyerek bahsettiğim tuvalet iletişimi kitabını aldım. 118 sayfalık bir kitap ve bugün elime geçtiği halde 65. Sayfadayım şuan ara vermis telefonu elime almışken bu paylaşımı gördüm. Kitapta beni en çok cesaretlendiriren bir kısım var ki o da bunu zorunlu olarak sürekli uygulamak zorunda olmadığımız kısmı. Misal tamemen başarılı olmaya kendini sartlamiyorsun. Gün içinde hatta emzirme sonrası, uyuma-uyanma zamanı gibi evrensel zamanlara ayrılmış bunlara bile dikkat edip sonrasında bez kullanmış olsanız bile belirli bir döneme gelindiğinde bebeğinizi tuvalete alistirirken beyni bunu daha önce uyguladığı için daha kabul edilebilir görüyormuş. Yani 2 yaşına gelmiş bir bebeğe hadi çişini kakanı tuvalete yapacaksın dediğin zaman istemli çalışan boşaltım kasları körelmiş, tuvaleti vs bilmediği için istese bile bunda zorlanacaktır. Ama imkan oldukca bile bunu uygulamış olsanız bebek neyle karşılaşacağını bilerek sürece daha çabuk adepte olacaktır.
Çok ucuz bir kıtap ve çok akıcı, eğer konu dikkatinizi çekiyorsa bence mutlaka edinin derim