Merhabalar 🥰 21 yaşında ilk hamileliğimdi.. hamileliğimin başından beri burda sizlerin yazdıklarınızı okuyup yorum yapıyordum. Şuan 1 ay 6 günlük olan bebeğimi uyutup size doğum hikayemi bende anlatmak için geldim.. Uzun yazacağım şimdiden hakkınızı helal edin. Ben hamileliğimin başından beri hep araştırdım, videolar izledim yazılar okudum. Öncelikle tecrübesi olan da olmayanda şöyle yap böyle yap diyor, ilk tavsiyem kendiniz araştırın doktorunuzun dediğine bakın lütfen sağa sola değil. 36 haftada gittiğim kontrolde nstye bağlandım düzenli iki tane sancım çıktı ve serum verildi eve geldim. 37+3 te kontrole gittiğimde doktorum bu cuma alalım demişti yani tam 38 haftalıkken. Bebeğimde gelişim geriliği vardı ve son iki hafta da kilo alımı durmuştu ne yersem yiyeyim kilo almıyordu. Dış dünya da daha iyi beslenir ve hızlı gelişeceği için doktorum 38 de almayı önerdi. Normal doğum olup olmayacağını sordum, suni sancıyla deneyebileceğini ama bu sancının 2-4 saatte bir sonuç vermesini beklemememi 8-10 saati sürebileceğini ve olmazsa da sezeryana alınabileceğimi söyledi. Bende 8-10 saat bir sancı çeker isem üstüne açılmam yeterli olmazsa sezeryana alınırsam vücudumun çok fazla yorulacağını ve kendime geldiğimde ona koşuşturmayacağımı dinlenmem gerekeceğini düşündüm. Yani normal doğumun kesinatı yoktu. Bende sezeryan doğum istedim, doktorumda onayını verdi. 7.30 da hastanedeydim. 16 nisan cuma günü sabah 10.07 de ameliyata girdim 10.37 de kızım Kayra aselim dünyaya geldi. Ben herşeyi hep araştırarak ve bilincinde olarak gitmiştim. Kendi doğumumu izledim spinal sezeryan oldum. Bana elimden tutan hemşire şimdi şöyle yapıyorlar böyle yapacaklar dediğinde evet biliyorum şimdi bastıracaklar acıyı hissetmesem bile bastırmaları hissedeceğim dediğimde, ben daha evvelden böyle ilk doğumu olupta bilinçli gelen hasta görmemiştim demişlerdi. Kayra aselim 2.200 doğmuştu. Hastaneden çıkarken 1.900 dü. Bilirsiniz ki ilk doğanlar belli bir kilo veriyorlar doğumdan sonra. Şuan 3.300 oldu. Hiçbir gelişim geriliği yok sadece anne sütüyle besleniyor. Ve bu konu da da kesinlikle humana anne çayını öneririm içeriğindeki rezene ile gazı rahat çıkarıyor benim de sütümü arttırıyor. Hiç gaz problemi yaşamadık. Tavsiyelerime gelecek olursak;
- KESİNLİKLE AĞRIM VAR DEYİP YÜRÜMEMEZLİK YAPMAYIN NE KADAR YÜRÜRSENİZ O KADAR HIZLI TOPARLANIRSINIZ. (Ben eğilme kalkma yani komple bir hafta da toparlandım.)
- SEZERYAN SONRASI KAHVE İÇİN BAŞINIZ DÖNMESİN İLK YÜRÜYÜŞÜNÜZDE.
- GAZINIZI ÇIKARMANIZ İÇİN KESİNLİKLE KAYISI HOŞAFI MUHAKKAK TÜKETİN
- SÜTÜM GELMEZ VS DİYE DÜŞÜNMEYİN, HUMANA ANNE ÇAYINI İÇİN BEN GÜNDE 3 BARDAK İÇİYORUM ŞUAN.
LÜTFEN İNSANLARI UMURSAMAYIN ÇÜNKÜ HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR, SİZ SİZE DOĞRU OLANI ARAŞTIRIP BİLDİĞİNİZ VE DOKTORUNUZUN ÖNERİLERİNDEN ŞAŞMAYIN
EVEET, MERAK ETTİĞİNİZ SORMAK İSTEDİĞİNİZ HERŞEYİ YAZABİLİRSİNİZ VAKİT BULDUKÇA CEVAP VERECEĞİM HEPSİNE ❤️
RABBİM İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN, SAĞLIKLA KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH 🙏